Podhrdlina s fazuľovým ragú na slanine

Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
Podhrdlina s fazuľovým ragú na slanine
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
100 g
100 ml
100 ml (hustej bravčovej šťavy)
3
2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podhrdlinu očistíme od kože, orežeme prebytočný tuk a nakrájame na kocky. Necháme cez noc marinovať s cesnakom a rascou, nasolenú a okorenenú. Zabalíme do hrubšieho igelitového vrecúška a varíme vo vode horúcej 90 stupňov, kúsky veľkosti 3 x 3 cm asi 100 až 120 minút. Vychladíme.

  2. 2

    Bielu fazuľu, napr. limskú alebo perličku, uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme schladiť.

  3. 3

    Na rezance nakrájanú slaninu spolu so šalotkou orestujeme na panvičke, podlejeme bielym vínom, bravčovým jusom, pridáme fazuľu a redukujeme. Podávame s dijonskou horčicou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: