Podhrdlina s fazuľovým ragú na slanine
Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Podhrdlinu očistíme od kože, orežeme prebytočný tuk a nakrájame na kocky. Necháme cez noc marinovať s cesnakom a rascou, nasolenú a okorenenú. Zabalíme do hrubšieho igelitového vrecúška a varíme vo vode horúcej 90 stupňov, kúsky veľkosti 3 x 3 cm asi 100 až 120 minút. Vychladíme.
- 2
Bielu fazuľu, napr. limskú alebo perličku, uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme schladiť.
- 3
Na rezance nakrájanú slaninu spolu so šalotkou orestujeme na panvičke, podlejeme bielym vínom, bravčovým jusom, pridáme fazuľu a redukujeme. Podávame s dijonskou horčicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu