Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty. Už vari nastal čas, aby sme ich trochu pozmenili a Zobraziť celý popis „Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty. Už vari nastal čas, aby sme ich trochu pozmenili a spestrili.“
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú pečeň očistíme a nakrájame na dlhé tenké rezance. Paradajky blanšírujeme, ošúpeme, zbavíme semienok a dužinu nakrájame podobne ako pečeň.
- 2
Nakrájanú šalotku speníme na oleji, pridáme paradajkový pretlak a orestujeme. Vložíme pečeň a ďalej restujeme. Pridáme paradajky, podlejeme červeným vínom a dusíme, kým sa víno odparí. Pridáme bravčový jus, vyredukujeme na požadovanú hustotu, okoreníme a osolíme.
- 3
Karotková ryža: Na olivovom oleji orestujeme najemno nastrúhanú karotku a ryžu. Osolíme, zalejeme vodou (na 500 g ryže cca 750 ml vody) a za stáleho miešania varíme až na hustú kašu. Zakryjeme a dusíme v rúre predhriatej na 200 stupňov 25 minút, premiešame a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu