Frikasé z pečene s karotkovou ryžou

Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
Foto: Ivan Majerský

„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty. Už vari nastal čas, aby sme ich trochu pozmenili a Zobraziť celý popis „Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty. Už vari nastal čas, aby sme ich trochu pozmenili a spestrili.“

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 ml
2 ks
50 g
150 g
200 ml
200 ml
Karotková ryža:
500 g
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň očistíme a nakrájame na dlhé tenké rezance. Paradajky blanšírujeme, ošúpeme, zbavíme semienok a dužinu nakrájame podobne ako pečeň.

  2. 2

    Nakrájanú šalotku speníme na oleji, pridáme paradajkový pretlak a orestujeme. Vložíme pečeň a ďalej restujeme. Pridáme paradajky, podlejeme červeným vínom a dusíme, kým sa víno odparí. Pridáme bravčový jus, vyredukujeme na požadovanú hustotu, okoreníme a osolíme.

  3. 3

    Karotková ryža: Na olivovom oleji orestujeme najemno nastrúhanú karotku a ryžu. Osolíme, zalejeme vodou (na 500 g ryže cca 750 ml vody) a za stáleho miešania varíme až na hustú kašu. Zakryjeme a dusíme v rúre predhriatej na 200 stupňov 25 minút, premiešame a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

fiby
Mňam, môže to byť fajné. Ja mám pečeň rada. Pekne naservírované.
ebaka
mňa zaujala karotkova ryža a pečeň milujem v každej podobe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia