Zajac dusený v pive
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zajaca umyjeme, okoreníme, osolíme a sprudka opečieme. Šalotku a cesnak orestujeme na olivovom oleji, pridáme koreňovú zeleninu, zarestujeme pretlak a zalejeme tmavým pivom. Do tohto základu pridáme opečeného zajaca a pomaly dusíme približne 1,5 hodiny.
- 2
Šampiňóny nakrájame na mesiačiky a orestujeme do zlatista, pridáme nasekanú pažítku. Na takto pripravené šampiňóny ukladáme zajaca a prelejeme precedenou šťavou, v ktorej sme dusili zajaca.
- 3
Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme žĺtky, soľ, korenie a hladkú múku a spravíme jemné cesto. Cesto rozvaľkáme, naplníme opraženou cibuľou, do ktorej sme pridali pažítku. Zrolujeme do závinu. Závin potrieme žĺtkom a dáme do rúry piecť pri 175 °C približne 35 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu