Zajac dusený v pive

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
Zajac dusený v pive
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
20 g
20 g
50 ml
140 g
40 g
300 ml
100 g
250 g
10 g
300 g
70 g
200 g
300 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Zajaca umyjeme, okoreníme, osolíme a sprudka opečieme. Šalotku a cesnak orestujeme na olivovom oleji, pridáme koreňovú zeleninu, zarestujeme pretlak a zalejeme tmavým pivom. Do tohto základu pridáme opečeného zajaca a pomaly dusíme približne 1,5 hodiny.

  2. 2

    Šampiňóny nakrájame na mesiačiky a orestujeme do zlatista, pridáme nasekanú pažítku. Na takto pripravené šampiňóny ukladáme zajaca a prelejeme precedenou šťavou, v ktorej sme dusili zajaca.

  3. 3

    Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme žĺtky, soľ, korenie a hladkú múku a spravíme jemné cesto. Cesto rozvaľkáme, naplníme opraženou cibuľou, do ktorej sme pridali pažítku. Zrolujeme do závinu. Závin potrieme žĺtkom a dáme do rúry piecť pri 175 °C približne 35 minút.

Diskusia k receptu

marcy
slintám a samozrejme vyskúšam :-))
cupcake
Dostala som zajaca, moj sused farmar mi vzdy preda, ked potrebujem. Su cerstvucke a vyborne. Moja babka ich vyprazala ako rezne, alebo robila paprikas, ja ich peciem na bilinkach. Tento recept sa mi vsak velmi paci a kedze dneska som pozvala na veceru nasich priatelov, pripravim im prekvapko. Urcite napisem, ako chutilo aj ked uz samotne suroviny nasvedcuju, ze to dopadne vyborne. Nikdy som vsak nepouzivala pivo, tak na to som zvedava. A ani som nepodakovala za recept sefkucharovi, vdaka.
mariamka
to je urazka toho zajaca chudaka, takto ho opit :) uplne zanikne jeho jemna delikatna chut, podla mna je to prekombinovane
cupcake
Zajac bol uplne fantasticky. Navsteva bola nadsena, pojedlo sa vsetko, aj ked zajko bol teda macik poriadny. Pridala som cerstve bilinky-tymian a materinu dusku, trosku som si aj zmenila postup varenia, dala som to do misy, zakryla alobalom a piekla, pred dokoncenim som to odkryla, aby sa vyparila cast tekutiny. Ale to je zrejme jedno, hlavny je vysledok- bol vynikajuci, vrele doporucujem a sefovi este raz vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia