Foto: morkapredatorka
Postup
-
1
Na hlbšej panvici rozpálime olivový olej, prihodíme k nemu nadrobno nasekaný cesnak spolu so šalotkou. Restujeme do zlatista.
- 2
Pokiaľ použijeme ryžu Arborio tak ju NEOPLACHUJEME. Prihodíme ju do panvice k šalotke a cesnaku a chvíľu ju opražíme. Ďalej podlejeme bielym vínom, ktoré akonáhle sa vyparí (čo bude celkom rýchlo) podlejeme ryžu vývarom, osolíme(tá soľ nemusí byť himalájska ale ta je skvela), okoreníme. (uviedla som v prísadách 1l vývaru ale nepoužijeme ho najskôr celý, ja si ale vždy preistotu pripravím liter, ryža musí byť "al dente". )
- 3
Ryžu radšej počas varenia premiešavame, treba dávať pozor aby nezmäkla uplne. Čas varenia ryže by mal byť zhruba 5-8 minut, ked sa vam zdá moc tvrdá tak ešte kľudne chvíľku povarte.
- 4
Keď je ryža "al dente" tak nasleduje ta najlepšia časť, pridávanie sépiového farbiva, len pozor na prsty a na oblečenie ;). Normálne pridáme uvedené mnozstvo sáčikov, premiešame, pridáme maslo, ktoré tomu dodá skvelú konzistenciu a nakoniec asi polovicu najemno postrúhaného syra Pecorino... (polovicu mam namysli ono sa to predava ako take trojuholnicky vo vakuu... )
- 5
K tomu všetkému si jednoducho ugrilujeme filetík čerstvého lososa na olivovom oleji a solíme ho až keď je ugrilovaný, aby nám chudák nevyschol :) Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/fasirky-z-ciernej-ryze-a-la-ara...
PS: @morkapredatorka , prepáč za spamovanie Tvojho receptu
goo.gl/oP7kz...
zajtra sa rozhodujem ci idem do pristavu na male chobotnice
easybrazilianrecipes.com/brazilian-octopus-salad-salada-de-polvo...
alebo radsej slovensku klasiku , len ta vegeta sa tu tazko zhana
varecha.pravda.sk/recepty/kurca-tisicich-chuti/41596-rece...
www.toprecepty.cz/recept/34696-pikantni-vegetovy-toust/...
@Morkapredatorka prepáč za spamovanie pri tvojom recepte