Čierne rizoto s grilovaným lososom

morkapredatorka - fotkamorkapredatorka, 9. januára 2013

Suroviny

4 - 5 ks (atrament)
500 g
3 dcl
4 ks
2 - 3 strúčiky väčšie
 kvalitný
1 l
100 g
1 filet

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na hlbšej panvici rozpálime olivový olej, prihodíme k nemu nadrobno nasekaný cesnak spolu so šalotkou. Restujeme do zlatista.

  2. 2

    Pokiaľ použijeme ryžu Arborio tak ju NEOPLACHUJEME. Prihodíme ju do panvice k šalotke a cesnaku a chvíľu ju opražíme. Ďalej podlejeme bielym vínom, ktoré akonáhle sa vyparí (čo bude celkom rýchlo) podlejeme ryžu vývarom, osolíme(tá soľ nemusí byť himalájska ale ta je skvela), okoreníme. (uviedla som v prísadách 1l vývaru ale nepoužijeme ho najskôr celý, ja si ale vždy preistotu pripravím liter, ryža musí byť "al dente". )

  3. 3

    Ryžu radšej počas varenia premiešavame, treba dávať pozor aby nezmäkla uplne. Čas varenia ryže by mal byť zhruba 5-8 minut, ked sa vam zdá moc tvrdá tak ešte kľudne chvíľku povarte.

  4. 4

    Keď je ryža "al dente" tak nasleduje ta najlepšia časť, pridávanie sépiového farbiva, len pozor na prsty a na oblečenie ;). Normálne pridáme uvedené mnozstvo sáčikov, premiešame, pridáme maslo, ktoré tomu dodá skvelú konzistenciu a nakoniec asi polovicu najemno postrúhaného syra Pecorino... (polovicu mam namysli ono sa to predava ako take trojuholnicky vo vakuu... )

  5. 5

    K tomu všetkému si jednoducho ugrilujeme filetík čerstvého lososa na olivovom oleji a solíme ho až keď je ugrilovaný, aby nám chudák nevyschol :) Dobrú chuť

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Talianska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzera to specialitkovo, este som o tom ciernom atramente seiovom vela nepocula, ale je dobre, ze sa tu na vareche dozvieme stale nieco nove. Mas to naservirovane velmi pekne.
Arborio používam aj ja, ale pol kila ryže je veľmi veľa a neviem či by sa ti podarilo uvariť ju za 5-8 minút.... ináč krásny recept :-)