Husacie stehno s gaštanovou plnkou
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks, väčšie |
|
|
|
|
|
150 g |
|
200 g, parené |
|
70 g |
|
50 g |
|
1-2 strúčiky |
|
100 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
|
|
150 g |
|
1 vetvička, čerstvý |
|
500 ml |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a okoreníme.
- 2
Plnka: gaštany so šalotkou, mrkvou a zelerom rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, cesnak, soľ, korenie a žĺtky. Všetko spolu vymiešame. Plnka musí byť polotuhá – podľa potreby môžeme pridať strúhanku. Plnkou naplníme vykostené stehno a zabalíme ho do parmskej šunky. Stehná opečieme na olivovom oleji z každej strany, preložíme do pekáča, pridáme rozštvrtenú cibuľu, popučený cesnak, tymian a podlejeme vývarom a červeným vínom. Prikryjeme a dáme piecť asi na 1,5 hodiny na teplotu 180 oC .
- 3
Stehno po upečení vyberieme a odložíme do tepla, šťavu precedíme a necháme odpariť. Zahustíme ju studeným maslom. Stehná rozkrojíme, uložíme na tanier a podávame s duseným ružičkovým kelom a prelejeme zredukovanou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu