Husacie stehno s gaštanovou plnkou
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks, väčšie |
|
|
|
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 200 g, parené |
|
| 70 g |
|
| 50 g |
|
| 1-2 strúčiky |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 1 vetvička, čerstvý |
|
| 500 ml |
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a okoreníme.
- 2
Plnka: gaštany so šalotkou, mrkvou a zelerom rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, cesnak, soľ, korenie a žĺtky. Všetko spolu vymiešame. Plnka musí byť polotuhá – podľa potreby môžeme pridať strúhanku. Plnkou naplníme vykostené stehno a zabalíme ho do parmskej šunky. Stehná opečieme na olivovom oleji z každej strany, preložíme do pekáča, pridáme rozštvrtenú cibuľu, popučený cesnak, tymian a podlejeme vývarom a červeným vínom. Prikryjeme a dáme piecť asi na 1,5 hodiny na teplotu 180 oC .
- 3
Stehno po upečení vyberieme a odložíme do tepla, šťavu precedíme a necháme odpariť. Zahustíme ju studeným maslom. Stehná rozkrojíme, uložíme na tanier a podávame s duseným ružičkovým kelom a prelejeme zredukovanou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu