Husacie stehno s gaštanovou plnkou

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012
Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30-40 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, väčšie
150 g
200 g, parené
70 g
50 g
1-2 strúčiky
100 g
50 g
2 ks
150 g
1 vetvička, čerstvý
500 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Plnka: gaštany so šalotkou, mrkvou a zelerom rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, cesnak, soľ, korenie a žĺtky. Všetko spolu vymiešame. Plnka musí byť polotuhá – podľa potreby môžeme pridať strúhanku. Plnkou naplníme vykostené stehno a zabalíme ho do parmskej šunky. Stehná opečieme na olivovom oleji z každej strany, preložíme do pekáča, pridáme rozštvrtenú cibuľu, popučený cesnak, tymian a podlejeme vývarom a červeným vínom. Prikryjeme a dáme piecť asi na 1,5 hodiny na teplotu 180 oC .

  3. 3

    Stehno po upečení vyberieme a odložíme do tepla, šťavu precedíme a necháme odpariť. Zahustíme ju studeným maslom. Stehná rozkrojíme, uložíme na tanier a podávame s duseným ružičkovým kelom a prelejeme zredukovanou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia