Pečený bôčik v hríbovej kruste

Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 20. novembra 2012
Pečený bôčik v hríbovej kruste
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
2,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 strúčik
podľa chuti
2
100 g
150 g
30 g
100 g
300 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Bôčik marinujeme s cesnakom, čili a rozmarínom, osolíme a pečieme na 160 stupňoch do mäkka. Pravidelne podlievame.

  2. 2

    Hríby, šalotku a pažítku nasekáme na jemno, zmiešame s dijonskou horčicou a natrieme na vlažný upečený bôčik. Poprášime strúhankou a dáme zapiecť do chrumkava.

  3. 3

    V malom hrnci zredukujeme bravčový jus, dijonskú horčicu a biele víno na požadovanú hustotu a môžeme podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia