Kuracia kotleta v jogurte na cuketovom ragú

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
Kuracia kotleta v jogurte na cuketovom ragú
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
10 g
10 g
100 g
50 ml
100 g
10 g
250 g
1,2 g
140 g
150 g
40 g
600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie kotlety ponoríme do jogurtu, dáme do chladničky, najlepšie cez noc marinovať. Na druhý deň ich vyberieme z marinády, odstránime prebytočný jogurt a špikujeme bylinkovým maslom, ktoré si pripravíme z masla a nasekaných čerstvých byliniek.

  2. 2

    Kuracie kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji. Dopekáme v rúre pri 210 °C asi osem minút, kým nie sú upečené.

  3. 3

    Cuketu umyjeme a nakrájame na kocky, ktoré orestujeme na šalotke a cesnaku na olivovom oleji. Zalejeme smotanou, dochutíme soľou a korením, pridáme šafran, varíme, kým sa smotana sčasti odparí a zhustne. Uvaríme zemiaky, popučíme a tvarujeme dvoma lyžicami lastúry.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Co je to kuracia kotleta ? Kusok prs s kuskom kridla ?
9300_1324224391 - profilový obrázok
kzr
Kotleta? Ale, no. :-)