Kuracia kotleta v jogurte na cuketovom ragú
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie kotlety ponoríme do jogurtu, dáme do chladničky, najlepšie cez noc marinovať. Na druhý deň ich vyberieme z marinády, odstránime prebytočný jogurt a špikujeme bylinkovým maslom, ktoré si pripravíme z masla a nasekaných čerstvých byliniek.
- 2
Kuracie kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji. Dopekáme v rúre pri 210 °C asi osem minút, kým nie sú upečené.
- 3
Cuketu umyjeme a nakrájame na kocky, ktoré orestujeme na šalotke a cesnaku na olivovom oleji. Zalejeme smotanou, dochutíme soľou a korením, pridáme šafran, varíme, kým sa smotana sčasti odparí a zhustne. Uvaríme zemiaky, popučíme a tvarujeme dvoma lyžicami lastúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu