Teľacie á la Wellington fotorecept

paploska - fotkapaploska, 16. decembra 2012
Teľacie á la Wellington (fotorecept)
Foto: paploska

Mám novú super kuchárku "Kuchárska elita" a tak postupne skúšam čo ma zaujalo. :-) Pôvodný recept je od p. Petríka, ja som ho samozrejme Zobraziť celý popisMám novú super kuchárku "Kuchárska elita" a tak postupne skúšam čo ma zaujalo. :-) Pôvodný recept je od p. Petríka, ja som ho samozrejme mierne upravila.

7
porcií
120 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
400 g
4 plátky
100 g
100 g
50 g
50 g
50 g
1 ks
15 g




Postup

  1. 1

    Teľacie mäso opracujeme, umyjeme a dôkladne osušíme. V pôvodnom recepte bolo karé, ale ja som to robila so sviečkovej. Mäso poriadne osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a potrieme ho dijonskou horčicou.

    Teľacie á la Wellington (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upravené mäso zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odležať min. 1 hodinu v chladničke.

    Teľacie á la Wellington (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odležané mäso sprudka opečieme na a necháme vychladnúť. Sušené hríby namočíme na cca 20 minút a potom ich vyžmýkané udusíme na troche masla a vína. Zmes osolíme a zmixujeme ručným mixérom do hustej kaše (hubový faš). Lístkové cesto rozvaľkáme a položíme naň prosciutto crudo, na šunku rozložíme hubový faš a na celý povrchu dáme trochu strúhanky, ktorý stiahne prebytočnú tekutinu.

    Teľacie á la Wellington (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na záver na cesto položíme opečené mäso a cesto pevne zavinieme a potrieme vajíčkom. Položíme na papier na pečenie a v rúre pečieme pri teplote 180 st. asi 20 min.

    Teľacie á la Wellington (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo zvyškov, ktoré som získala opracovaním mäsa som si pripravila omáčku. Pôvodne by sa robiť z Demi glace, ale tú som nemala. Takže na oleji som spenila šalotku, opražila odrezky, pridala nejemno pokrájanú mrkvu a dosolila a okorenila. Zmes som len trochu podliala vývarom. Mäso som pred dokončením vybrala a omáčku vyvarila do hustej konzistencie, ale môžete do nej pridať aj malú lyžičku solamilu, ak to chcete hustejšie. V závere som do omáčky ešte pridala drvené horčicové semienka.

    Teľacie á la Wellington (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som podávala restované zemiaky a malé mrkvičky udusené na masle a ochutené kmínom..

    Teľacie á la Wellington (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dodo46
Toto je tu už štyri dni a ja som to prehliadol ??? Parádne to vyzerá a musí to byť veľká dobrota . Vyskúšam.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@paploska ,ozaj krásne a určite aj chutné. Práve s týmto názvom som hľadala roládu v lístkovom ceste. Včera som niečo podobné a vynikajúce jedla v Hoteli Diplomat v Rajeckých Tepliciach. Plnené to bolo nejakou pečienkou a myslím si že aj šampiony. Jednoducho vynikajúce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia