Foto: paploska
Toto je novinka medzi mojim receptami, ale už si ju obľúbila celá rodina :-) Výbornú chuť jej dodá kvalitné brandy, tymián a brusnice.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
500 g |
|
2 lyžice alebo maslo |
|
1 ks alebo červená cibuľa |
|
80 ml |
|
1 dl |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2-3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Pečienky dôkladne odblaníme. Nemala som čerstvý tymián, ale dobre poslúži aj sušený. Ako som spomínala v úvode milovníci cesnaku môžu zvýšiť dávku, ale pozor, aby ste nezničili pôvodnú sladkasto tymiánovú chuť paštéty.
-
2
Na oleji speníme cibuľu. Pôvodne tam dávam len šalotku, ale tentokrát som pridala aj bielu cibuľu. Pridáme pečienky a sprudka restujeme. Pridáme nakrájaný cesnak, brandy a tymián. Po 2 minútach pridáme brandy. Spolu dusíme cca 3 min.
-
3
Celú zmes dáme do vyššej nádoby na mixovanie a pridáme soľ, korenie, vrchovatú lyžicu brusnicovej zaváraniny (najlepšia je z ikea, ak samozrejme nemáte vlastnú) a 1 lyžice ghee alebo masla. Všetky ingrediencie mixujte do hladkej zmesi, ktorú naplníte do zapekacích misiek.
-
4
Misky dáme do rúry na 160 st. (ja pod ne dávam pekáč s vodou) a pečieme cca 25 min. Paštéta vydrží v chladničke 3 dni. V podstate všetko je lepšie a zdravšie jesť čerstvé. Paštétu podávam na domácom špaldovom chlebe. Recept pridám. :-)
Ukladám si recept a už sa teším, ako prekvapím rodinu. Ďakujem.
odomna urcite 1***