Kačacia paštéta s brusnicami fotorecept

paploska - fotkapaploska, 29. decembra 2012
Kačacia paštéta s brusnicami (fotorecept)
Foto: paploska

Toto je novinka medzi mojim receptami, ale už si ju obľúbila celá rodina :-) Výbornú chuť jej dodá kvalitné brandy, tymián a brusnice.

8
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
2 lyžice alebo maslo
1 ks alebo červená cibuľa
80 ml
1 dl
1 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
2-3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Pečienky dôkladne odblaníme. Nemala som čerstvý tymián, ale dobre poslúži aj sušený. Ako som spomínala v úvode milovníci cesnaku môžu zvýšiť dávku, ale pozor, aby ste nezničili pôvodnú sladkasto tymiánovú chuť paštéty.

    Kačacia paštéta s brusnicami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu. Pôvodne tam dávam len šalotku, ale tentokrát som pridala aj bielu cibuľu. Pridáme pečienky a sprudka restujeme. Pridáme nakrájaný cesnak, brandy a tymián. Po 2 minútach pridáme brandy. Spolu dusíme cca 3 min.

    Kačacia paštéta s brusnicami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celú zmes dáme do vyššej nádoby na mixovanie a pridáme soľ, korenie, vrchovatú lyžicu brusnicovej zaváraniny (najlepšia je z ikea, ak samozrejme nemáte vlastnú) a 1 lyžice ghee alebo masla. Všetky ingrediencie mixujte do hladkej zmesi, ktorú naplníte do zapekacích misiek.

    Kačacia paštéta s brusnicami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Misky dáme do rúry na 160 st. (ja pod ne dávam pekáč s vodou) a pečieme cca 25 min. Paštéta vydrží v chladničke 3 dni. V podstate všetko je lepšie a zdravšie jesť čerstvé. Paštétu podávam na domácom špaldovom chlebe. Recept pridám. :-)

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
V jednej reštaurácii (predstavte si, na Slovensku a jesť sa tam dá) si objednávame ako predjedlo podobné paštétky, bažantie.
Ukladám si recept a už sa teším, ako prekvapím rodinu. Ďakujem.
Je uplne v pohode pouzit aj kuracie pecienky s tym, ze sa dusia v kacacej, alebo husacej masti a naberu ten spravny smrnc. Pravidelne to robim, lebo ti blbi ochrancovia zvierat nedovolia vykrmovat husi, vraj to je nasilie, tym padom ani pecienky nie su a husi su nejak nie velmi chutne....kupujem kacice, tie su ok a tym padom mavam kacaciu mast. Je to jedna basen, ked v nej urobim kuriacie pecienky, kazdy sa zalizuje. A tiez pasticku.
Robievam paštéčky z kuracích ale aj kačacích pečienok, škoda, že som skôr nepozerala recept, mohla som si trochu aj na Silvestra spraviť, husaciu masť mám, ale môžem aj potom. Ale asi trochu inak, lebo - mištičky na zapekanie mám, ale nemám brandy a ani čerstvý tymián ani ten džem, ale niečo by som zohnala, aj keď neviem, tymián moc rada nemám, možno by nemusel byť,a le asi by to nebolo podľa teba.
Ooooo, to bude urcite dobre ! Recept si zatial odlozim , urobim ho ked budem mat cerstve kacacie pecienky . Mimochodom @dogagador , ti "hlupi" ochrancovia zvierat maju pravdu - videla si vobec , ako sa tie husi nasilu krmia ? Je to strasny pohlad a tie husi si to dost odtrpia ...

Pridaj komentár k receptu: