Losos s anglickou petržlenovou omáčkou

miushkaa - fotkamiushkaa, 10. novembra 2012
Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Foto: miushkaa

Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)

4
porcie
15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
4 ks
Omáčka:
2 ks
20 g
20 g
1 PL
300 ml




Postup

  1. 1

    Do spodnej časti parného hrnca si dáme nakrájané zemiaky , ktoré dochutíme morskou soľou. Do druhej nádoby naukladáme mrkvu alebo inú zeleninku (môžeme aj viac druhov), ktorú takisto dochutíme štipkou morskej soli. Na vrch do tretej nádoby pôjdu filety lososa , ktoré jemne okoreníme zmesou korenia a na každý filet položíme malý plátok masla . Takto pripravené prísady necháme na pare približne +- 30 minút, aby boli zemiačky a zeleninka primerane mäkké :)

    Losos s anglickou petržlenovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Podávať môžeme zemiačiky rovno z parného hrnca, no ja som ich ešte približne 1-minútu osmažila na masle a pridala som petržlenovú vňať.

  3. 3

    Omáčku si pripravíme nasledovne : šalotky pokrájame na jemno a jemne orestujeme na masle. Varíme iba do zmäknutia , dávame pozor aby nám moc neprihoreli :) Následne vmiešame múku a pridáme horčicu (ak nezoženieme anglickú , môžeme zvoliť inú podobnej chute) . Za stáleho miešania sa nám vytvorí hustejšia zmes ktorú po chvíľke zalejeme mliekom. Mlieko pridávame postupne , aby bola omáčka jemná a poctivo miešame aby sme v omáčke nemali hrudky. Dochutíme morskou soľou a pridáme najemno pokrájanú čerstvú petržlenovú vňať. Miešame až kým omáčka nezhustne a varíme na miernom ohni približne ešte 2-3 minútky. Táto omáčka je pomerne hustej konzistencie , ak sa vám zdá až príliš hustá , môžete pridať viac mlieka .

  4. 4

    Hotovo, môžeme podávať :)

    Losos s anglickou petržlenovou omáčkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Na anglicku kuchynu sa pozera v europe s opovrhnutim, ale ich klasika ako perzlenova omacka je nedocenena (robil som trochu inac bez cibule, ale horcicu som mal tu naozajstnu Colmans co chuti ako cerstvy chren, a plus extra trochu jablkoveho octu. Ked klasika tak klasika nedal som lososa, ale ich udenu tresku.



1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia