Foto: miushkaa
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do spodnej časti parného hrnca si dáme nakrájané zemiaky , ktoré dochutíme morskou soľou. Do druhej nádoby naukladáme mrkvu alebo inú zeleninku (môžeme aj viac druhov), ktorú takisto dochutíme štipkou morskej soli. Na vrch do tretej nádoby pôjdu filety lososa , ktoré jemne okoreníme zmesou korenia a na každý filet položíme malý plátok masla . Takto pripravené prísady necháme na pare približne +- 30 minút, aby boli zemiačky a zeleninka primerane mäkké :)
-
2
Podávať môžeme zemiačiky rovno z parného hrnca, no ja som ich ešte približne 1-minútu osmažila na masle a pridala som petržlenovú vňať.
- 3
Omáčku si pripravíme nasledovne : šalotky pokrájame na jemno a jemne orestujeme na masle. Varíme iba do zmäknutia , dávame pozor aby nám moc neprihoreli :) Následne vmiešame múku a pridáme horčicu (ak nezoženieme anglickú , môžeme zvoliť inú podobnej chute) . Za stáleho miešania sa nám vytvorí hustejšia zmes ktorú po chvíľke zalejeme mliekom. Mlieko pridávame postupne , aby bola omáčka jemná a poctivo miešame aby sme v omáčke nemali hrudky. Dochutíme morskou soľou a pridáme najemno pokrájanú čerstvú petržlenovú vňať. Miešame až kým omáčka nezhustne a varíme na miernom ohni približne ešte 2-3 minútky. Táto omáčka je pomerne hustej konzistencie , ak sa vám zdá až príliš hustá , môžete pridať viac mlieka .
- 4
Hotovo, môžeme podávať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu