Flambované kačacie prsia
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 9. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 kusov s hmotnosťou 200 g |
|
|
|
|
|
1 vetvička |
|
2 strúčiky |
|
250 g |
|
2-3 ks |
|
|
|
1 ks väčší |
|
Parmezánové pyré: | |
1,5 ks, múčne |
|
|
|
125 g |
|
200 ml |
|
|
|
100 g, čerstvo nastrúhaný |
|
20 g, lístkov čerstvých |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia opláchneme, očistíme a osušíme. Na koži ich nakrojíme, osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a uložíme na dve hodiny do chladničky. Zemiaky a gaštany uvaríme do mäkka. Gaštany nakrojíme, aby sa dali ľahšie olúpať, varíme ich 10–15 minút a po uvarení ich vložíme do vody s ľadom.
- 2
Odležané prsia sprudka opečieme na oleji, preložíme do pekáča, pridáme rozpučený cesnak, rozmarín, rozštvrtenú šalotku, šťavu z pomaranča a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180–200 oC asi na 15–20 minút. Pečieme kožou dolu. Šťavu scedíme a použijeme na omáčku. Kačacie prsia zabalíme do alobalu a odložíme do tepla.
- 3
Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a vymiešame. Postupne vmiešavame smotanu. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Pred podávaním vmiešame parmezán. Kačacie prsia pred podávaním vložíme na horúcu panvicu s maslom, prelejeme brandy a oflambujeme. Olúpané uvarené gaštany prehrejeme na medovom masle a uložíme ku kačacím prsiam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu