Flambované kačacie prsia

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 9. októbra 2012
Flambované kačacie prsia
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
20-30 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 kusov s hmotnosťou 200 g
1 vetvička
2 strúčiky
250 g
2-3 ks
1 ks väčší
Parmezánové pyré:
1,5 ks, múčne
125 g
200 ml
100 g, čerstvo nastrúhaný
20 g, lístkov čerstvých




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia opláchneme, očistíme a osušíme. Na koži ich nakrojíme, osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a uložíme na dve hodiny do chladničky. Zemiaky a gaštany uvaríme do mäkka. Gaštany nakrojíme, aby sa dali ľahšie olúpať, varíme ich 10–15 minút a po uvarení ich vložíme do vody s ľadom.

  2. 2

    Odležané prsia sprudka opečieme na oleji, preložíme do pekáča, pridáme rozpučený cesnak, rozmarín, rozštvrtenú šalotku, šťavu z pomaranča a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180–200 oC asi na 15–20 minút. Pečieme kožou dolu. Šťavu scedíme a použijeme na omáčku. Kačacie prsia zabalíme do alobalu a odložíme do tepla.

  3. 3

    Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a vymiešame. Postupne vmiešavame smotanu. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Pred podávaním vmiešame parmezán. Kačacie prsia pred podávaním vložíme na horúcu panvicu s maslom, prelejeme brandy a oflambujeme. Olúpané uvarené gaštany prehrejeme na medovom masle a uložíme ku kačacím prsiam.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia