Jelenia paštéta
Michal Pažák
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Jelenie plece uvaríme s divokým korením a necháme vychladnúť. Mäso zomelieme na jemno (2– až 3–krát), pridáme rozmixovanú a prepasírovanú kuraciu pečeň. Ochutíme soľou, korením a koňakom.
- 2
Vzniknutú hmotu preložíme do formy, poriadne zabalíme a pečieme vo vodnom kúpeli pri 80 °C asi 40 minút. Potom dobre vychladíme.
- 3
Višne uvaríme v červenom víne, ochutíme griotkou, prepasírujeme a pridáme agar. Necháme stuhnúť a povykrajujeme kolieska na podávanie.
- 4
Šalotku nasekáme na jemné kocky, orestujeme na masle, pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme. Pridáme balzamikový ocot, červené víno a zredukujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu