Recepty, kde je šalotka
Tartar (tatarák) z lososa
jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety, silvestra a podobne akcie. cerstveho lososa je mozne nahradit...
Teľacie á la Wellington
Mám novú super kuchárku "Kuchárska elita" a tak postupne skúšam čo ma zaujalo. :-)
Pôvodný recept...
Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...
Spaghetti bolognese
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.
Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou
Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)
Tagliatelle Gusto Divino
Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne...
Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...
Hovädzie na burgundský spôsob (Bourguignon)
Vynikajúca francúzska klasika. Mäkučké mäso, tymián a víno vytvárajú jedinečné chuť. Aj ja, ...
Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)
Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký
rezeň, ktorý obalíme v...
Steak Diane
Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu...
Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné
Topinambury - vhodná zelenina pre...
Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a...
Kuskus s hubami
Dam si varit couscous v zeleninvom vyvare. Pocas varenia som si nakrajal salotku na tenke pasiky...
Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne
nakrojíme a naklepeme, osolíme a...
Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou
Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule...
Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle
a pridáme vnútornosti a...
Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...
Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do
zmäknutia. Polievame...
Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, ...
Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...
Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na
kocky nakrájanú pancettu a...
Grilovaná chobotnica s pyré zo sladkých zemiakov
Chobotnicu očistíme a dáme variť do vody ochutenej soľou, bobkovým listom, citrónom
a celou cibuľou...
Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...
Grilovaný mäsový špíz
Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...
Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...
Indonézska marináda
... tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie , u nás sa často marináduje,...
Tartar (tatarák) z lososa
jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety, silvestra a podobne akcie. cerstveho lososa je mozne nahradit...
Teľacie á la Wellington
Mám novú super kuchárku "Kuchárska elita" a tak postupne skúšam čo ma zaujalo. :-) Pôvodný recept...
Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...
Spaghetti bolognese
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.
Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou
Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)
Tagliatelle Gusto Divino
Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne...
Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...
Hovädzie na burgundský spôsob (Bourguignon)
Vynikajúca francúzska klasika. Mäkučké mäso, tymián a víno vytvárajú jedinečné chuť. Aj ja, ...
Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)
Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký rezeň, ktorý obalíme v...
Steak Diane
Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu...
Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné Topinambury - vhodná zelenina pre...
Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a...
Kuskus s hubami
Dam si varit couscous v zeleninvom vyvare. Pocas varenia som si nakrajal salotku na tenke pasiky...
Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a...
Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou
Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule...
Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a...
Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...
Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame...
Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, ...
Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...
Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a...
Grilovaná chobotnica s pyré zo sladkých zemiakov
Chobotnicu očistíme a dáme variť do vody ochutenej soľou, bobkovým listom, citrónom a celou cibuľou...
Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...
Grilovaný mäsový špíz
Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...
Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...
Indonézska marináda
... tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie , u nás sa často marináduje,...