Recepty, kde je šalotka
Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom
Ľahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i...
Mrkvovo-zázvorová polievka
Velmi zdrava polievka. Prave v tomto zimnom obdobi rozohreje cely organizmus.
Časť beta-karoténu v mrkve je...
Čierne rizoto s grilovaným lososom
Na hlbšej panvici rozpálime olivový olej, prihodíme k nemu nadrobno nasekaný cesnak spolu so šalotkou...
Kačacia paštéta s brusnicami
Toto je novinka medzi mojim receptami, ale už si ju obľúbila celá rodina :-) Výbornú
chuť...
Tartar (tatarák) z lososa
jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety, silvestra a podobne akcie. cerstveho lososa je mozne nahradit...
Teľacie á la Wellington
Mám novú super kuchárku "Kuchárska elita" a tak postupne skúšam čo ma zaujalo. :-)
Pôvodný recept...
Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...
Spaghetti bolognese
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.
Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou
Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)
Tagliatelle Gusto Divino
Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne...
Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...
Hovädzie na burgundský spôsob (Bourguignon)
Vynikajúca francúzska klasika. Mäkučké mäso, tymián a víno vytvárajú jedinečné chuť. Aj ja, ...
Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)
Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký
rezeň, ktorý obalíme v...
Steak Diane
Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu...
Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné
Topinambury - vhodná zelenina pre...
Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a...
Kuskus s hubami
Dam si varit couscous v zeleninvom vyvare. Pocas varenia som si nakrajal salotku na tenke pasiky...
Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne
nakrojíme a naklepeme, osolíme a...
Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou
Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule...
Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle
a pridáme vnútornosti a...
Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...
Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do
zmäknutia. Polievame...
Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, ...
Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...

Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom
Ľahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i...

Mrkvovo-zázvorová polievka
Velmi zdrava polievka. Prave v tomto zimnom obdobi rozohreje cely organizmus. Časť beta-karoténu v mrkve je...

Čierne rizoto s grilovaným lososom
Na hlbšej panvici rozpálime olivový olej, prihodíme k nemu nadrobno nasekaný cesnak spolu so šalotkou...

Kačacia paštéta s brusnicami
Toto je novinka medzi mojim receptami, ale už si ju obľúbila celá rodina :-) Výbornú chuť...

Tartar (tatarák) z lososa
jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety, silvestra a podobne akcie. cerstveho lososa je mozne nahradit...

Teľacie á la Wellington
Mám novú super kuchárku "Kuchárska elita" a tak postupne skúšam čo ma zaujalo. :-) Pôvodný recept...

Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...

Spaghetti bolognese
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.

Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou
Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)

Tagliatelle Gusto Divino
Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne...

Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...

Hovädzie na burgundský spôsob (Bourguignon)
Vynikajúca francúzska klasika. Mäkučké mäso, tymián a víno vytvárajú jedinečné chuť. Aj ja, ...

Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)

Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký rezeň, ktorý obalíme v...

Steak Diane
Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu...

Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné Topinambury - vhodná zelenina pre...

Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a...

Kuskus s hubami
Dam si varit couscous v zeleninvom vyvare. Pocas varenia som si nakrajal salotku na tenke pasiky...

Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a...

Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou
Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule...

Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a...

Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...

Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame...

Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, ...

Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...