Morčacie prsia Wellington

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 17. januára 2013
Morčacie prsia Wellington
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
20 g
20 g
50 ml
200 g
150 g
30 g
20 g
140 g
40 g
2 ks
6 plátkov
600 g
80 g




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme, nakrájame na štyri väčšie kusy, ktoré sprudka opečieme na olivovom oleji. Na šalotke a cesnaku orestujeme šampiňóny nakrájané na drobné kocky, do ktorých pridáme podrvené orechy a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Lístkové cesto vyvaľkáme na štyri rovnaké štvorce, na ktoré naukladáme plátky panchetty, na ne dáme pripravenú zmes zo šampiňónov. Navrch dáme morčacie mäso.

  3. 3

    Všetko zabalíme do cesta, potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút, kým nie je cesto upečené. Anglickú zeleninu (karfi ol, brokolicu, mrkvu) udusíme na masle a podávame s morčacími prsiami.

Diskusia k receptu

zuzkabluzka
ta panchetta ma asi byt pancetta, nie? lepsie napisat slanina, ako pisat hluposti ;) panchetta je totiz mala stolicka pod klavir :)