Morčacie prsia Wellington
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 17. januára 2013
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 17. januára 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme, nakrájame na štyri väčšie kusy, ktoré sprudka opečieme na olivovom oleji. Na šalotke a cesnaku orestujeme šampiňóny nakrájané na drobné kocky, do ktorých pridáme podrvené orechy a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Lístkové cesto vyvaľkáme na štyri rovnaké štvorce, na ktoré naukladáme plátky panchetty, na ne dáme pripravenú zmes zo šampiňónov. Navrch dáme morčacie mäso.
- 3
Všetko zabalíme do cesta, potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút, kým nie je cesto upečené. Anglickú zeleninu (karfi ol, brokolicu, mrkvu) udusíme na masle a podávame s morčacími prsiami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu