Tagliatelle Gusto Divino

patrick - fotkapatrick, 19. novembra 2012
Tagliatelle Gusto Divino
Foto: patrick

Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne ako som ja určite dobrý recept :-)

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

90 g
90 g
1
1 strúčik
90 g
40 g
50 g
50 ml
50 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si variť vodu na cestoviny, ktorú dobre osolíme, medzi tým si na väčšej panvici opražíme nadrobno nasekanú šalotku s cesnakom do sklovita na olivovom oleji.

  2. 2

    Potom pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a pridáme tymián (môže byť aj sušený, tymián a šampiňóny sú veľký kamaráti :-) )

  3. 3

    Medzi tým nám už vrie voda na cestoviny tak ich do nej dáme a uvaríme podľa návodu na obale. Posledné 2-3 minúty ako sa nám varia cestoviny k nim pridáme na drobné hlavičky rozobratú brokolicu a uvaríme spolu s cestovinami.

  4. 4

    Do panvice kde sa nám huby už trochu opražili pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia a opäť osolíme a okoreníme. Keď máme mäso skoro hotové tak pridáme špenát ktorý sparíme a pridáme smotanu a ricottu ktorú tu roztopíme.

  5. 5

    Cestoviny scedíme ale odložíme si trochu vody v ktorej sa varili. Pridáme ich do panvice k omáčke a ak máme omáčku príliš hustú tak ju zriedime vodou v ktorej sme varili cestoviny ktorú sme si odložili a dobre všetko spolu premiešame.

  6. 6

    Podávame zasnežené nastrúhaným Pecorinom a môžeme pridať aj lístky čerstvej bazalky, ktorú som teraz bohužiaľ nemal

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Super! A ako vidím, vieš si zjednodušiť varenie (cestovina + brokolica, použila som to, keď sa mi nechcelo variť zvlášť mrazený hrášok), tiež používam vodu z cestovín na riedenie, je ju škoda vyliať. Mne by stačili len so šampiňónmi, ale keďže mám doma samých chlapov, tiež pridávam mäso. Si šikovný!☺
tú vodu z cestovín tam dávam aj kvôli zriedeniu ale aj kvôli škrobu ktorý obsahuje, omáčka sa potom lepšie lepí na cestoviny @evanaaa príprava vôbec nie je zložitá je to strašne jednoduché :-) takže označenie " superíno" si asi zatiaľ nezaslúžim :-D aj keď ma to pobavilo :-)

Pridaj komentár k receptu: