Foto: patrick
Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne ako som ja určite dobrý recept :-)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si variť vodu na cestoviny, ktorú dobre osolíme, medzi tým si na väčšej panvici opražíme nadrobno nasekanú šalotku s cesnakom do sklovita na olivovom oleji.
- 2
Potom pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a pridáme tymián (môže byť aj sušený, tymián a šampiňóny sú veľký kamaráti :-) )
- 3
Medzi tým nám už vrie voda na cestoviny tak ich do nej dáme a uvaríme podľa návodu na obale. Posledné 2-3 minúty ako sa nám varia cestoviny k nim pridáme na drobné hlavičky rozobratú brokolicu a uvaríme spolu s cestovinami.
- 4
Do panvice kde sa nám huby už trochu opražili pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia a opäť osolíme a okoreníme. Keď máme mäso skoro hotové tak pridáme špenát ktorý sparíme a pridáme smotanu a ricottu ktorú tu roztopíme.
- 5
Cestoviny scedíme ale odložíme si trochu vody v ktorej sa varili. Pridáme ich do panvice k omáčke a ak máme omáčku príliš hustú tak ju zriedime vodou v ktorej sme varili cestoviny ktorú sme si odložili a dobre všetko spolu premiešame.
- 6
Podávame zasnežené nastrúhaným Pecorinom a môžeme pridať aj lístky čerstvej bazalky, ktorú som teraz bohužiaľ nemal
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu