Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ľahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i pre jeho vynikajúcu chuť. Aj z jednoduchej prípravy Zobraziť celý popisĽahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i pre jeho vynikajúcu chuť. Aj z jednoduchej prípravy sa zrodia lahôdky, čo sa na tanieri skvele ukážu.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g
100 g
140 g
40 g
150 g
20 g
20 g
70 g




Postup

  1. 1

    Lososa okoreníme, osolíme, nakrájame na menšie kocky, orestujeme na olivovom oleji a pokvapkáme citrónom.

  2. 2

    Do lososa pridáme na masle udusený špenát, naplníme ním cannelloni, posypeme nastrúhanou gorgonzolou a dáme do rúry na 180 °C asi na 10 minút, kým nebudú zapečené.

Diskusia k receptu

tiginko
predpojladám, že canneloni sa plnia predvarené ...?
vcelka
Nie, cannelloni netreba predvárať, plnia sa také surové, tvrdé, ako sa vyberú z balenia.
tiginko
@vcelka preto som sa nad tým zamyslela, lebo keď ich robievam v omáčke, tak sa nemusia predvárať, uvaria sa v nej. Ale v tomto prípade vzhľadom na čas zapečenia a bez omáčky budú snáď predvarené...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia