Mešce z tofu a kešu orieškov na tekvicovom ragú
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 20. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tofu, mrkvu, cuketu, pór, cesnak a zázvor nakrájame na jemné rezance a okoreníme podľa chuti. Arašidy a kešu orechy orestujeme na arašidovom oleji, pridáme k nakrájaným surovinám a necháme dve hodiny marinovať v chlade. Po dvoch hodinách vyšľaháme z bielka sneh a zľahka ho primiešame k mase spolu s parmezánom.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenučký plátok, z ktorého vykrojíme štvorce a do stredu každého položíme kopček zmesi. Okraje potrieme žĺtkom a vytvarujeme mešce. Plech potrieme arašidovým olejom, mešce naň naukladáme a dáme do rozohriatej rúry na 180 °C cca na 10 minút.
- 3
Šalotku nakrájame najemno, speníme na olivovom oleji, pridáme na malé kocky nakrájanú tekvicu, orestujeme a podlejeme vývarom. Podusíme a na záver pridáme paradajky a dochutíme podľa svojej chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu