Mešce z tofu a kešu orieškov na tekvicovom ragú

Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 20. januára 2013
Mešce z tofu a kešu orieškov na tekvicovom ragú
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
10 g
150 g
1 ks
20 g
20 g
50 g
10 g
10 g
120 g
1 ks
250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Tofu, mrkvu, cuketu, pór, cesnak a zázvor nakrájame na jemné rezance a okoreníme podľa chuti. Arašidy a kešu orechy orestujeme na arašidovom oleji, pridáme k nakrájaným surovinám a necháme dve hodiny marinovať v chlade. Po dvoch hodinách vyšľaháme z bielka sneh a zľahka ho primiešame k mase spolu s parmezánom.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na tenučký plátok, z ktorého vykrojíme štvorce a do stredu každého položíme kopček zmesi. Okraje potrieme žĺtkom a vytvarujeme mešce. Plech potrieme arašidovým olejom, mešce naň naukladáme a dáme do rozohriatej rúry na 180 °C cca na 10 minút.

  3. 3

    Šalotku nakrájame najemno, speníme na olivovom oleji, pridáme na malé kocky nakrájanú tekvicu, orestujeme a podlejeme vývarom. Podusíme a na záver pridáme paradajky a dochutíme podľa svojej chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia