Steak Diane

patrick - fotkapatrick, 6. novembra 2012
Steak Diane
Foto: patrick

Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu dostal. Výsledná chuť sa ani nedá opísať Zobraziť celý popisNa toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu dostal. Výsledná chuť sa ani nedá opísať :-)

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 230 °C

Suroviny

400 g
1  alebo červená cibuľa
150 g
1 strúčik
kúsok
trošku
1 čl.
0,5 dcl
200 ml
4 stredné alebo väčšie




Postup

  1. 1

    Mäso pred prípravou necháme zohriať na izbovú teplotu. Z oboch strán ho osolíme a okoreníme čiernym korením a sprudka ho opečieme z oboch strán na olivovom oleji, potom mäso vyberieme a odložíme nabok.

  2. 2

    Do tej istej panvice pridáme nakrájanú šalotku a šampiňóny, keď sú opražené pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, kúsok masla trošku vorchestrovej omáčky a lyžičku dijonskej horčice.

  3. 3

    Opatrne nalejeme zhruba 0,5 dcl brandy a zapálime. Keď sa nám pri flambovaní vypáli všetok alkhohol, necháme trochu zredukovať vzniknutú omáčku.

  4. 4

    Pridáme smotanu, primiešame do nej nasekanú petržlenovú vňať, vrátime mäso a dovaríme ho.

  5. 5

    Zemiaky v šupke umyjeme, nakrájame, dáme na plech, polejeme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, všetko dobre premiešame a dáme do trúby vyhriatej na 230 C a pečieme zhruba 20-25 minút kým nie sú chrumkavé. Tieto zemiaky si môžeme pripraviť na začiatku a kým sa nám pečú tak môžeme pripravovať mäso.

  6. 6

    Podávať môžeme s čerstvým alebo prehriatým mrazeným hrachom a omáčkou preliatou cez mäso (tá moja bola trochu moc hustá).

Diskusia k receptu

violetacamorova
Si sikovny, ja mam trochu viac rockov ako ty, ale k priprave steaku som sa este nedostala a ten tvoj vyzera velmi dobre, hned by som si dala... :)
afataga
paci sa mi, skoda ze si ho neodfotil aj prekrojeny
tiginko
super Patrick, myslím že si hádam prvý čo sem dal na Varechu tento pomerne známy recept...určite ho vyskúšam, mám rada kombináciu týchto chutí, paráda!
patrick
@izabella929 áno varil som to ja nemalo by zmysel dávať sem niečo čo som nepripravil ja teda aspoň pre mňa nie , @afataga nabudúce určite odfotím aj prekrojený. A ďakujem všetkým za komentáre :-) som rád že sa páči
lusinkab
:-) no tak z teba tvoja frajerka (neviem ci mas nejaku,alebo buduca) bude mat neskutocnu radost,nie je nic lepsie ako chlap ktory vie poriadne varit,nech si aj my zeny trosku oddychneme :-) ....1*****
radox1
dobry a osvedceny recept.ja by som seak prekrojil napriec a ulozil ho na omacku aby vynikol.
tatranka
@patrick škoda len že si steak zakryl omáčkou.Hoci on tam vykúka.Ale to je najmenšia chybička.Prídeš postupne na to,kedy jedlo ktoré si s takou chuťou pripravil pekne a inšpiratívne, lákalo.
Jedlo určite bolo veľmi dobré a ty len aj naďalej var a receptíky pridávaj.
patrick
@radox1 ďakujem za radu, nabudúce to určite spravím tak, @lusinkab budúca :-) ale som rád keď to ženy vedia odceniť aj aspoň takúto pommoc :-) , @tatranka ďakujem za komentár, určite budem aj naďalej variť a pridávať recepty :-) a teraz budeme mať krstiny takže budem pridávať v blízkej dobe aj recepty na nejaké koláče :-)
evanaaa
Zasa ďalší šikuliačik vo varení, v poslednej dobe pribúdajú mladí ľudia čo sa venujú kuchárčeniu a to sa mi páči. Niekedy svojimi receptami a skúsenosťami predbehnú aj starších, skúsených a nei je to na škodu. @patrick , sám iste oceníš, ako je dobré vedieť uvariť viac ako len vodu na čaj-:))) a dal si sem skvelý recept, ktorý som ani ja ešte nerobila,ale raz určite.....pridávam do KK.
havino
no ty si šikovný, radosť z teba máme, aj pekne komunikuješ, vidieť, že si slušný chlapec a recept, no samozrejme, že super, parádny a na teba aj dosť zložitý, krásne si to popísal , vidieť, že sa v kuchyni vieš obracať
patrick
@evanaaa , @havino ďakujem za pochvalu :-) Samozrejme je dobré vedieť uvariť viac ako len vodu na čaj aj keď poznám aj také prípady a je určite lepšie vedieť si pripraviť niečo chutné a zdravé ako sa napchávať polotovarmy z fast foodov. Som rád že sa vám recept páči určite čoskoro pridám ďalšie :-)
plaso
od gordon ramsay :)? inak naozaj skvele jedlo dobry recept odporucam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia