Foto: patrick
Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu dostal. Výsledná chuť sa ani nedá opísať Zobraziť celý popisNa toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu dostal. Výsledná chuť sa ani nedá opísať :-)
porcie
príprava
na 230 °C
Suroviny
400 g |
|
1 alebo červená cibuľa |
|
150 g |
|
1 strúčik |
|
kúsok |
|
trošku |
|
1 čl. |
|
0,5 dcl |
|
|
|
200 ml |
|
|
|
4 stredné alebo väčšie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso pred prípravou necháme zohriať na izbovú teplotu. Z oboch strán ho osolíme a okoreníme čiernym korením a sprudka ho opečieme z oboch strán na olivovom oleji, potom mäso vyberieme a odložíme nabok.
- 2
Do tej istej panvice pridáme nakrájanú šalotku a šampiňóny, keď sú opražené pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, kúsok masla trošku vorchestrovej omáčky a lyžičku dijonskej horčice.
- 3
Opatrne nalejeme zhruba 0,5 dcl brandy a zapálime. Keď sa nám pri flambovaní vypáli všetok alkhohol, necháme trochu zredukovať vzniknutú omáčku.
- 4
Pridáme smotanu, primiešame do nej nasekanú petržlenovú vňať, vrátime mäso a dovaríme ho.
- 5
Zemiaky v šupke umyjeme, nakrájame, dáme na plech, polejeme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, všetko dobre premiešame a dáme do trúby vyhriatej na 230 C a pečieme zhruba 20-25 minút kým nie sú chrumkavé. Tieto zemiaky si môžeme pripraviť na začiatku a kým sa nám pečú tak môžeme pripravovať mäso.
- 6
Podávať môžeme s čerstvým alebo prehriatým mrazeným hrachom a omáčkou preliatou cez mäso (tá moja bola trochu moc hustá).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jedlo určite bolo veľmi dobré a ty len aj naďalej var a receptíky pridávaj.