Pliecko so žemľovou knedľou

Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 21. novembra 2012
Pliecko so žemľovou knedľou
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
100 g
300 ml
100 g
100 g
2 ks
podľa potreby
Žemľová knedľa:
500 g
300 ml
2 ks
2
80 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a mrkvu nakrájame na jemno a speníme na olivovom oleji, pridáme nakrájanú slaninu, pretlak a orestujeme. Vložíme mäso spolu s koreninami, orestujeme a podlejeme červeným vínom. Osolíme a dusíme.

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, odstavíme. Zahustíme bravčovou krvou, a to tak, že ju jemne prilievame do ragú, ale teplota nesmie presiahnuť bod varu, aby sa krv nezrazila.

  3. 3

    Žemľová knedľa: Biele pečivo nakrájame na malé kocky. Slaninu, vňať, šalotku a kapiu nakrájame na malé kúsky a orestujeme. V mlieku rozšľaháme vajce a všetko spolu premiešame. Z hmoty vytvarujeme knedľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a paríme asi 24 minút.

Diskusia k receptu

eva53
foto je krásne, dala by som si , ale nesmela by som vedieť, že je zahusťované bravčovou krvou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia