Pliecko so žemľovou knedľou
Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 21. novembra 2012
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 21. novembra 2012

Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| podľa potreby |
|
| Žemľová knedľa: | |
| 500 g |
|
| 300 ml |
|
| 2 ks |
|
| 2 |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a mrkvu nakrájame na jemno a speníme na olivovom oleji, pridáme nakrájanú slaninu, pretlak a orestujeme. Vložíme mäso spolu s koreninami, orestujeme a podlejeme červeným vínom. Osolíme a dusíme.
- 2
Keď je mäso mäkké, odstavíme. Zahustíme bravčovou krvou, a to tak, že ju jemne prilievame do ragú, ale teplota nesmie presiahnuť bod varu, aby sa krv nezrazila.
- 3
Žemľová knedľa: Biele pečivo nakrájame na malé kocky. Slaninu, vňať, šalotku a kapiu nakrájame na malé kúsky a orestujeme. V mlieku rozšľaháme vajce a všetko spolu premiešame. Z hmoty vytvarujeme knedľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a paríme asi 24 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu