Pliecko so žemľovou knedľou
Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 21. novembra 2012
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 21. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
Žemľová knedľa: | |
500 g |
|
300 ml |
|
2 ks |
|
2 |
|
80 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a mrkvu nakrájame na jemno a speníme na olivovom oleji, pridáme nakrájanú slaninu, pretlak a orestujeme. Vložíme mäso spolu s koreninami, orestujeme a podlejeme červeným vínom. Osolíme a dusíme.
- 2
Keď je mäso mäkké, odstavíme. Zahustíme bravčovou krvou, a to tak, že ju jemne prilievame do ragú, ale teplota nesmie presiahnuť bod varu, aby sa krv nezrazila.
- 3
Žemľová knedľa: Biele pečivo nakrájame na malé kocky. Slaninu, vňať, šalotku a kapiu nakrájame na malé kúsky a orestujeme. V mlieku rozšľaháme vajce a všetko spolu premiešame. Z hmoty vytvarujeme knedľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a paríme asi 24 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu