Roládka zo pstruha s fazuľkou

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 16. januára 2013
Roládka zo pstruha s fazuľkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
140 g
400 g
100 g
20 g
150 g
20 g
70 g
50 ml
1 ks
130 ml




Postup

  1. 1

    Filety zo pstruha osolíme, okoreníme z oboch strán a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na koniec fi letu položíme zelené fazuľky, ktoré sme orestovali na šalotke, a 20 g cesnaku, osolíme ich, zavinieme do rolky a prepichneme špáradlom.

  2. 2

    Filety zo pstruha opečieme zo všetkých strán, najprv na strane s kožou, a potom ich dáme do rúry zapiecť pri 180 °C na približne 10 minút.

  3. 3

    Celé neošúpané hlavičky cesnaku dáme do rúry upiecť na 180 °C až kým nie sú mäkké. Po upečení ich ošúpeme, pridáme parmezán, smotanu a rozmixujeme na pyré. Pyré dochutíme soľou a korením. Filety zdobíme citrónom.

Diskusia k receptu

hltavec
tento recept vyzerá výborne. Ukladám si ho do záložky, na nedeľu ho pripravím svokre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia