Roládka zo pstruha s fazuľkou
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 16. januára 2013
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 16. januára 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety zo pstruha osolíme, okoreníme z oboch strán a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na koniec fi letu položíme zelené fazuľky, ktoré sme orestovali na šalotke, a 20 g cesnaku, osolíme ich, zavinieme do rolky a prepichneme špáradlom.
- 2
Filety zo pstruha opečieme zo všetkých strán, najprv na strane s kožou, a potom ich dáme do rúry zapiecť pri 180 °C na približne 10 minút.
- 3
Celé neošúpané hlavičky cesnaku dáme do rúry upiecť na 180 °C až kým nie sú mäkké. Po upečení ich ošúpeme, pridáme parmezán, smotanu a rozmixujeme na pyré. Pyré dochutíme soľou a korením. Filety zdobíme citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu