Mrkvovo-zázvorová polievka

frezia - fotkafrezia, 11. januára 2013
Mrkvovo-zázvorová polievka
Foto: frezia

Velmi zdrava polievka. Prave v tomto zimnom obdobi rozohreje cely organizmus. Časť beta-karoténu v mrkve je premenený na vitamín A, zvyšok ako antioxidant chráni bunky Zobraziť celý popisVelmi zdrava polievka. Prave v tomto zimnom obdobi rozohreje cely organizmus. Časť beta-karoténu v mrkve je premenený na vitamín A, zvyšok ako antioxidant chráni bunky v tele. Prostredníctvom ľahko stráviteľneho cukru z mrkvy, lahodi traviacemu traktu. Od mnozstva pouziteho zazvoru je velmi pikantna.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
50 g
2 ks
1 l
 (z polovice citróna)
 (z polovice pomaranča)




Postup

  1. 1

    Ocistenu mrkvu pokrajame na hrubsie kusky,ocisteny zazvor a salotku pokrajame nadrobno. V hrnci rozpalime olej,pridame mrkvu,zazvor,salotku a vsetko spolu poprazime. Pridame zeleninovy vyvar(mäsovy sa nehodi) a na miernom stupni varime asi pol hodiny.Posolime a okorenime. Potom to ponornym mixerom rozmixujeme , este asi minutu mierne povarime a vypneme. Pridame stavu z citrona a pomaranca a pripade este dosolime.

  2. 2

    Je to velmi zaujimava,chutna polievka,bohata na vitaminy. Nakolko je od zazvoru pikantna az stiplava,nedoporucujem ju davat detom.

Diskusia k receptu

frezia68
Už so robila takú polievku podľa Varechy,ale čerstvý strúhaný zázvor som pridala len malú lyžičku.Pridáva štipľavú chuť,ale určite je zdravá :-)
tiginko
taku robievam aj ja a je výborná. Zázvoru toľko, aby bola polievka pikantná, ale aby nás a ostatné chute polievky neprevalcoval :-)
anina6
určite ju uvarím, len nemám zázvor, iba zázvorové korenie. a to by asi nebolo ono. či?
frezia
@anina6 ,lepsi je cerstvy zazvor,ak myslis mlety zazvor,je silnejsi,ale ma inu chut.@tiginko ,tie chute mnozstvo zazvoru neprevalcuje.Ide tam aj vela mrkvy a ta kombinacia so stavou z citrona a pomaranca urobi svoje. Velmi pikantna je,to aj pisem.
mijaita
Tahle polévka je u mě velice oblíbená, zazvor je určitě nejlepší čerstvý. Nedávám pomeranč ani citron, aby polévka zůstala sladká. Zjemním ale sladkou smetanou.
janikbj
mrkvovo-zázvorovú polievku v rôznych obmenách robím teraz veľmi často. práve ju mám pred sebou :-) s pomarančom som zatiaľ neskúšala,tak najbližšie určite spravím podľa teba. ja zvyknem dávať kyselkavé jabĺčko alebo trochu zeleru. podľa toho, čo mám práve poruke.
frezia
@janikbj ,casto varim mrkvove polievky uz som vyskusala vsetky,co som nasla na Vareche.
elekra
Vyzerá veľmi chutne, vyskúšam. @Anina6 , ak môžem poradiť, čerstvý zázvor máva reťazec Billa a aj Tecso.
hyacinta
Robila som, velmi chutna, zdrava polievocka na zahriatie, vdaka zazvoru. Robila som ju stale so smotanou, ale aj takto s citronikom, kyslastá mi velmi chuti.
lucinka1984
polievocka je uzasna, robila som ju presne podla receptu len namiesto citronu som dala trochu pomarancovej stavy a zjemnila 150ml kokosovym mliekom, lahodka, vyskusajte :)
mimilos
ježkove oči to je absolutna chuťovka. cely hrniec polievky padol behom polhodiny a ešte si pytaju duplu! :-))
babuka
Ďakujem za tento receptík, keďže som varecha-nováčik je upne prvý čo som vyskúšala a výborný.
amata
ja pridavam ku koncu konzervu kokosoveho mlieka ,je bozskaaaa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia