Králičie stehno s hubovo-vajíčkovou náplňou
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 14. januára 2013
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 14. januára 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie stehno umyjeme a osušíme, vykostíme spodnú kostičku. Osolíme, okoreníme a naplníme plnkou, ktorú pripravíme z húb a vajec ako hustejšiu praženicu. Takto naplnené zajačie stehno zabalíme do prosciuttta a dáme na plech, ktorý sme potreli olivovým olejom. Sprudka zapečieme pri 220 °C asi päť minút.
- 2
Zo šalotky a cesnaku pripravíme základ, do ktorého pridáme čerstvý tymian a koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska, ktorú dobre orestujeme. Keď je zelenina dobre orestovaná, zalejeme ju vínom. Osolíme, okoreníme a necháme prevariť.
- 3
Pripraveným základom zalejeme zajačie stehno. Pomaly pečieme pri 120 °C zakryté približne 1,5 hodiny. Hotové zajačie stehná vyberieme a základ zahustíme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mama urobila grilovaného králika prešpikovaného slaninou , ked sme išli jesť (iba ja a mama ),zobrala si jedno stehno já druhé ,potom som si ešte trochu pridal a z králika ostali iba kosti .