Králičie stehno s hubovo-vajíčkovou náplňou

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 14. januára 2013
Králičie stehno s hubovo-vajíčkovou náplňou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
10 g
10 g
50 ml
5 g
3 ks
150 g
300 ml
300 g
140 g
40 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Králičie stehno umyjeme a osušíme, vykostíme spodnú kostičku. Osolíme, okoreníme a naplníme plnkou, ktorú pripravíme z húb a vajec ako hustejšiu praženicu. Takto naplnené zajačie stehno zabalíme do prosciuttta a dáme na plech, ktorý sme potreli olivovým olejom. Sprudka zapečieme pri 220 °C asi päť minút.

  2. 2

    Zo šalotky a cesnaku pripravíme základ, do ktorého pridáme čerstvý tymian a koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska, ktorú dobre orestujeme. Keď je zelenina dobre orestovaná, zalejeme ju vínom. Osolíme, okoreníme a necháme prevariť.

  3. 3

    Pripraveným základom zalejeme zajačie stehno. Pomaly pečieme pri 120 °C zakryté približne 1,5 hodiny. Hotové zajačie stehná vyberieme a základ zahustíme maslom.

Diskusia k receptu

gordonko
recept to môže byť vinikajúcí , ale trochu pridrahý prenás čo by sme si museli kupovať králičie stehná
mama urobila grilovaného králika prešpikovaného slaninou , ked sme išli jesť (iba ja a mama ),zobrala si jedno stehno já druhé ,potom som si ešte trochu pridal a z králika ostali iba kosti .
tatranka
Krásne ,krásne! Škoda len,že som si nedokázala za celý život obľúbiť zajkov na tanieri.
frezia
Krasny recept zo zajka,caka v poradi.Pouzijem ale celeho zajaca.
afataga
kralik vari kralika, nie je to kanibalizmus? :-)))
evanaaa
Ja by som si aj králika-zajaca dala, ale môj muž ich má rád asi ako aj @tatranka. Jemu vraj pripomína odratú mačku ( s prepáčením), možno, ak by ochutnal.....