Grilované lýtko na smotanovom špenáte
Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové lýtka varíme vo vode s bobkovým listom, soľou a koreňovou zeleninou do mäkka. Necháme vychladnúť. Mäso oberieme od kosti, očistíme a spolu so zelenými fazuľkami zabalíme do slaniny. Okoreníme, osolíme a do chrumkava ugrilujeme.
- 2
Baby špenát orestujeme na olivovom oleji s najemno nasekaným cesnakom a šalotkou, okoreníme, osolíme, podlejeme trochou bieleho vína a dopražíme. Zjemníme smotanou a znovu restujeme do požadovanej hustoty.
- 3
Zemiaky: Zemiaky uvarené v šupke vychladíme, ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A málo na zasýtenie hladu.