Grilované lýtko na smotanovom špenáte

Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
Grilované lýtko na smotanovom špenáte
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
150 g
100 g
100 g
1 ks
1 ks
500 g
3
100 ml
1
50 ml
100 ml
800 g




Postup

  1. 1

    Bravčové lýtka varíme vo vode s bobkovým listom, soľou a koreňovou zeleninou do mäkka. Necháme vychladnúť. Mäso oberieme od kosti, očistíme a spolu so zelenými fazuľkami zabalíme do slaniny. Okoreníme, osolíme a do chrumkava ugrilujeme.

  2. 2

    Baby špenát orestujeme na olivovom oleji s najemno nasekaným cesnakom a šalotkou, okoreníme, osolíme, podlejeme trochou bieleho vína a dopražíme. Zjemníme smotanou a znovu restujeme do požadovanej hustoty.

  3. 3

    Zemiaky: Zemiaky uvarené v šupke vychladíme, ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

levandula
skoda ze to nie je odfotene v reze, recept je na grilovane lytko, ale po nom ani stopy, vidime iba fazulky a hranolky. a este to pomenovanie bravcove lytko, nespominam si teraz ci som to naozaj videla v obchode, alebo mozno pod inym nazvom. viem ze je br. pliecko,stehno, koleno, nozicka ...
evanaaa
Veru, aj ja hľadám, a mäsa nikde, to je na oklamanie vegetariánov, xixixi.
A málo na zasýtenie hladu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia