Foto: andys
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu (môžeme použiť napr. mrkvu, petržlen, prípadne zeler či kaleráb) očistíme a nastrúhame na hruboe, cibuľu očistíme a nakrájame na jemno. Cibuľu na malom množstve oleja opražíme, strúhanú zeleninu orestujeme a pridáme mleté mäso. Pražíme, kým sa zatiahne, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou, pridáme bobkový list a paradajkový pretlak a dusíme pod pokrievkou, kým mäso nezmäkne a voda sa neodparí.
-
2
Pridáme na drobno nakrájané kuracie pečene a dovaríme. Môžeme pridať na kúsky nakrájané paradajky, ktoré sme zbavili šupky a zelenej časti. Mala by nám vzniknúť hustejšia omáčka.
-
3
Talianske špagety pripravíme podľa návodu (ja varím v osolenej vode "al dente", ak ich hneď podávam, tak ich nepreplachujem). V tomto bode môžeme použiť aj domáce cestoviny, postup zverejním nabudúce.
-
4
Cestoviny premiešame s bolonskou omáčkou v mise. Podávame (najlepšie na špeciálnom tanieri na cestoviny) so syrom dekorované lístkami bazalky.
-
5
Hotová porcia:
Diskusia k receptu