Recepty, kde je šalotka
Pochúťka z tarhone
Je to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no...
Jelenie stehno sous-vide so šípkovou omáčkou a karlovarskou knedľou
Trocha náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.
Steak zo sviečkovice (fillet steak + filet mignon)
Steaky zo sviečkovice, a to fillet steak (z hrubšej časti) spolu s kúskom filet mignon (z...
Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...
Žihľavová polievka
Žihľava je zdravšia ako špenát a ak ju nájdeme v čistom lese, dvojnásobne poteší. Obsahuje...
Baby špenát s domácou ricottou
Tento rcp vznikol štýlom čo chladnička dá a nechce sa mi dlho stáť pri sporáku. Musím...
Krém z medvedieho cesnaku
Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom...
Grilovaný zubáč so zeleninou
Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené
scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom
masle...
Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa
a cesnak sú
základom slovenskej
gastronómie
a neviem si kuchyňu
bez nich ani predstaviť.
Rád ich pripravujem
na rôzne
spôsoby. Nielen
však ako...
Hovädzí stroganov s ryžou
Keď malo byť rozhodnutie, čo navariť na dnešný deň, tak stroganov vyhral. Je to...
Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto,
ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....
Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou
Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.
Quinoa ako plnka v šampiňónoch
Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.
Staročeská pečená krkovička
Či to je naozaj staročeská neviem, ale recept som našla na crustycorner. cz pod
takýmto názvom....
Kebab v domácej špaldovej tortille
Nenáročný a chutný recept pre všetkých trochu zdravšie.
Kuracie pásiky so zeleninkou
Ked uz neviem co varit tak si mymyslam kadejake kombinacie, presne takto vznikol aj
tento rcp...
Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar
Inovatívne a nápadité využitie tradičnej bryndze v rýchlom a zdravom jedle
Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka
Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.
Bravčové pečené v alobale
Recept vznikol systémom čo dom dal, a zapáčil sa nám. hádam si aj vy pochutíte. Obmeny sú...
Veľké krevety so špagetami v paradajkovej omáčke
Našim priateľom z najmilších, M&J. Davalovcom z Jarkovej v Trebišove-Paričove, som
prisľúbil tento môj...
Losos s teplým šošovicovým šalátom
Toto jedlo je inšpiráciou z jednej talianskej reštaurácie a kedže recept som nemala,
musela som improvizovať....
Baklažánová nátierka
Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho...
Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...
Diviačí wellington
Na prepustenom masle a nadrobno pokrájanej šalotke(cibuľke)prudko opečieme šampiňóny. Osolíme, okoreníme, necháme vychladnúť a nahrubo...
Pochúťka z tarhone
Je to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no...
Jelenie stehno sous-vide so šípkovou omáčkou a karlovarskou knedľou
Trocha náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.
Steak zo sviečkovice (fillet steak + filet mignon)
Steaky zo sviečkovice, a to fillet steak (z hrubšej časti) spolu s kúskom filet mignon (z...
Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...
Žihľavová polievka
Žihľava je zdravšia ako špenát a ak ju nájdeme v čistom lese, dvojnásobne poteší. Obsahuje...
Baby špenát s domácou ricottou
Tento rcp vznikol štýlom čo chladnička dá a nechce sa mi dlho stáť pri sporáku. Musím...
Krém z medvedieho cesnaku
Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom...
Grilovaný zubáč so zeleninou
Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle...
Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...
Hovädzí stroganov s ryžou
Keď malo byť rozhodnutie, čo navariť na dnešný deň, tak stroganov vyhral. Je to...
Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....
Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou
Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.
Quinoa ako plnka v šampiňónoch
Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.
Staročeská pečená krkovička
Či to je naozaj staročeská neviem, ale recept som našla na crustycorner. cz pod takýmto názvom....
Kebab v domácej špaldovej tortille
Nenáročný a chutný recept pre všetkých trochu zdravšie.
Kuracie pásiky so zeleninkou
Ked uz neviem co varit tak si mymyslam kadejake kombinacie, presne takto vznikol aj tento rcp...
Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar
Inovatívne a nápadité využitie tradičnej bryndze v rýchlom a zdravom jedle
Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka
Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.
Bravčové pečené v alobale
Recept vznikol systémom čo dom dal, a zapáčil sa nám. hádam si aj vy pochutíte. Obmeny sú...
Veľké krevety so špagetami v paradajkovej omáčke
Našim priateľom z najmilších, M&J. Davalovcom z Jarkovej v Trebišove-Paričove, som prisľúbil tento môj...
Losos s teplým šošovicovým šalátom
Toto jedlo je inšpiráciou z jednej talianskej reštaurácie a kedže recept som nemala, musela som improvizovať....
Baklažánová nátierka
Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho...
Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...
Diviačí wellington
Na prepustenom masle a nadrobno pokrájanej šalotke(cibuľke)prudko opečieme šampiňóny. Osolíme, okoreníme, necháme vychladnúť a nahrubo...