Panenka s cuketovým rizotom
Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 4. augusta 2016
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 4. augusta 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 75 °C
na 75 °C
Suroviny
| 480 g |
|
| 10 g čerstvý |
|
| 100 g |
|
| 5 g |
|
| 2.5 g |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 1 l |
|
| 5 g |
|
| 25 g |
|
| 200 ml |
|
| 100 ml |
|
| na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Očistenú a umytú bravčovú panenskú nasolíme a okoreníme a sprudka z každej strany opečieme. Po opečení zabalíme do potravinárskej fólie spolu s čerstvým majoránom. Dáme pomaly „tiahnuť“ pri teplote 75 °C asi 50 minút. Po upečení dáme schladiť do ľadu.
- 2
Na olivovom oleji jemne urestujeme šalotku spolu s ryžou, nie dozlata. Podlievame bielym suchým vínom a zeleninovým vývarom. Varíme asi 15 minút. V druhej panvici na masle urestujeme cuketu nakrájanú na malé kocky.
- 3
K uvarenej ryži pridáme urestovanú cuketu, maslo a parmezán, aby sme dosiahli krémovú konzistenciu. Podávame s panenkou, urestovanými zvyškami cukety a ozdobené jedlými kapucínkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








co je na tom nepochopitelne?
Pomaly „tiahnuť“ znamená pri nizkej teplote piecť. V tomto prípade sa panenka zabalená v potravinárskej fólii pečie pri teplote 75 °C asi 50 minút.