Foto: tinca
Nemusí byť vždy len štrúdľa na sladko. Ponúkam vám recept na chutnú štrúdľu na slano.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lososa pokrájame na plátky cca 0,5 cm. Lístkové cesto môžeme použiť aj hotové ja som mala svoje, čo používam na bleskovú štrúdľu. Na masle orestujeme šalotku, potom pridáme pretlačený cesnak, špenát a krátko ho sparíme. Po chvíľke prilejeme smotanu a povaríme do zhustnutia. Osolíme.
-
2
Rúru predhrejeme na 200 °C.Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Lístkové cesto vyvaľkáme. Smotanový špenát rovnomerne rozotrieme na cesto. Na špenát poukladáme plátky lososa tak,aby boli proti smeru krájania štrúdle. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Pridáme aj pár lístkov čerstvej bazalky /s lososom som zabudla odfotiť/.
-
3
Zvinieme do štrúdle, vrch mierne popicháme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme pri 180 °C cca 25 minút.
-
4
Necháme mierne vychladnúť a podávame. Štrúdľa je dobrá teplá /horšie sa porcuje/,ale aj za studena. Dobrú chuť!
Chvalim a ukladam do KK .Moj oblubeny s podobnymi surovinami je tento : varecha.pravda.sk/recepty/losos-v-chrenovej-omacke-fotore...