Králičia roláda s pečeňovou paštétou
			   Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016
		   
		   šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Pečeň: | |
| 160 g ( z vykŕmenej kačice) | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| Mäso: | |
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 35 g | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 citróna | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g mladé | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom. Zmes vymixujeme, prepasírujeme cez sito a necháme vychladnúť. Schladenú zmes vymixujeme ešte raz a plníme do silikónových foriem, necháme dobre vychladiť.
- 2
 Králičie stehno vykostíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pomocou potravinárskej fólie zvinieme stehno do rolády, pevne stiahneme a dáme variť na paru asi na hodinu. Vychladnutú roládu krájame na 1,5 cm hrubé kusy, ktoré prehrievame v demi glace.
- 3
 Višne marinujeme v osladenej citrónovej šťave. Horkú čokoládu rozpustíme a potiahneme po tanieri, na ktorý naaranžujeme porciu králičieho stehna a pečeňovej paštéty s plátkami opečenej slaniny. Dozdobíme bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu