Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Pečeň: | |
160 g ( z vykŕmenej kačice) |
|
30 g |
|
10 g |
|
40 ml |
|
10 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
Mäso: | |
400 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
10 g |
|
Okrem toho: | |
120 g |
|
35 g |
|
z 1 citróna |
|
100 g |
|
80 g |
|
10 g mladé |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom. Zmes vymixujeme, prepasírujeme cez sito a necháme vychladnúť. Schladenú zmes vymixujeme ešte raz a plníme do silikónových foriem, necháme dobre vychladiť.
- 2
Králičie stehno vykostíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pomocou potravinárskej fólie zvinieme stehno do rolády, pevne stiahneme a dáme variť na paru asi na hodinu. Vychladnutú roládu krájame na 1,5 cm hrubé kusy, ktoré prehrievame v demi glace.
- 3
Višne marinujeme v osladenej citrónovej šťave. Horkú čokoládu rozpustíme a potiahneme po tanieri, na ktorý naaranžujeme porciu králičieho stehna a pečeňovej paštéty s plátkami opečenej slaniny. Dozdobíme bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu