Králičia roláda s pečeňovou paštétou

Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Pečeň:
160 g ( z vykŕmenej kačice)
30 g
10 g
40 ml
10 g
50 g
10 g
5 g
Mäso:
400 g
10 g
5 g
10 g
Okrem toho:
120 g
35 g
z 1 citróna
100 g
80 g
10 g mladé
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom. Zmes vymixujeme, prepasírujeme cez sito a necháme vychladnúť. Schladenú zmes vymixujeme ešte raz a plníme do silikónových foriem, necháme dobre vychladiť.

  2. 2

    Králičie stehno vykostíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pomocou potravinárskej fólie zvinieme stehno do rolády, pevne stiahneme a dáme variť na paru asi na hodinu. Vychladnutú roládu krájame na 1,5 cm hrubé kusy, ktoré prehrievame v demi glace.

  3. 3

    Višne marinujeme v osladenej citrónovej šťave. Horkú čokoládu rozpustíme a potiahneme po tanieri, na ktorý naaranžujeme porciu králičieho stehna a pečeňovej paštéty s plátkami opečenej slaniny. Dozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: