Domáci chlieb s čiernym pivom fotorecept
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 8. júla 2016
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 8. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do veľkej nádoby vysypeme múku, do stredu spravíme jamku, do ktorej vlejeme teplé pivo, droždie, cukor a zasypeme múkou. Takto pripravený kvások zatiahneme fóliou a necháme 30 minút kysnúť.
- 2
Medzitým pripravíme šunkovú penu tak, že všetky suroviny vyšľaháme tyčovým mixérom dohladka. Penu dochutíme soľou a korením.
- 3
Po 30 minútach pridáme do kvásku oškvarky a najemno nasekanú cibuľku, osolíme a vypracujeme chlieb, ktorý opäť necháme 30 minút odležať. Potom chlieb vytvarujeme do požadovaného tvaru na plech, potrieme vodou a dáme piecť pri teplote 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu