Domáci chlieb s čiernym pivom fotorecept

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 8. júla 2016
Domáci chlieb s čiernym pivom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
42 g
2 ČL
2 ČL
200 g
200 g
Šunková pena:
300 g
250 g
100 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do veľkej nádoby vysypeme múku, do stredu spravíme jamku, do ktorej vlejeme teplé pivo, droždie, cukor a zasypeme múkou. Takto pripravený kvások zatiahneme fóliou a necháme 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Medzitým pripravíme šunkovú penu tak, že všetky suroviny vyšľaháme tyčovým mixérom dohladka. Penu dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Po 30 minútach pridáme do kvásku oškvarky a najemno nasekanú cibuľku, osolíme a vypracujeme chlieb, ktorý opäť necháme 30 minút odležať. Potom chlieb vytvarujeme do požadovaného tvaru na plech, potrieme vodou a dáme piecť pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
pre mna je to skor pecivo ako chlieb, ale mam pocit, ze vyskusam, paci sa mi :-)
Perfektné.Určite stojí za vyskúšanie.