Foto: sweetlaab
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s omáčkami, mäsom, zeleninou a inými prísadami, ktoré sa Zobraziť celý popisLasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s omáčkami, mäsom, zeleninou a inými prísadami, ktoré sa zapekajú v rúre. V tomto recepte sme nahradili cestoviny s veľou cuketou z našej záhrady a namiesto mäsa sme použili hlivu. Príprava takéhoto jedla je prácnejšia, ale výsledok stojí za to - úroda z vašej záhrady chutne pripravená na tanieri pred vami.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 ks (alebo 5 strednej veľkosti) |
|
400 g (pokrájaná) |
|
2 ks (pokrájaná) |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
500 g |
|
400 g (mozzarella alebo gouda) |
|
400 g |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL (alebo čerstvá) |
|
1/2 ČL (alebo čerstvé) |
|
1 ČL (alebo čerstvá) |
|
Postup
-
1
Cuketu nakrájame pozdĺžne na 3 - 4 mm hrubé pláty, použijeme na to strúhadlo, potom ich položíme na plechy a v rúre grilujeme alebo pečieme 5 - 8 minút, potom ich dáme na papierové obrúsky aby sa odstránila z nich voda.
- 2
Zatiaľ restujeme šalotku a cesnak na oleji, pridáme hlivu a opekáme asi 15 min., potom vmiešame paradajkový pretlak s bylinkami a varíme na nízkej teplote s miešaním po dobu 10 min., omáčka by mala byť hustá, potom odstavíme.
- 3
V miske zmiešame syr ricotta, ½ šálky strúhaného tvrdého syra a vajcia, predhrejeme rúru na 190 °C.
- 4
V pekáči asi 25 x 25 cm roztrieme ½ - ¾ šálky paradajkovej omáčky a zakryjeme plátkami cukety, posypeme 1 PL strúhanky, aby nasiakla prebytok vlhkosti, potom rozotrieme na to ½ - ¾ šálky ricotta zmesi a posypeme tvrdým syrom. Opakujeme kým neminieme všetky zložky. Skončíme s vrstvou cukety a vložíme do rúry na 30 min.
- 5
Posypeme posledným množstvom tvrdého syra a pečieme ešte 20 minút kým sa nerozpustí syr. Po 10 min., keď lasagne trochu vychladne, nakrájame na štvorce a podávame.
- 6
Tip: Ak dávate prednosť klasickej lasagni, varíme mleté hovädzie mäso v paradajkovej omáčke a posypeme parmezánom.
Fotorecept je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/08/zucchini-non-noodle-lasagna-with-oyster.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem Siisa, talianske jedlo je výborné a táto lazagna bola super, pozdravujem ťa :-)
Ďakujem Haji, teším sa vždy na tvoje komentáre a prajem dobrú noc :-)
Dakujem vám pekne, na internete je dosť receptov s cuketou namiesto cestovín a prešla som niekoľko kým som sa pustila do tejto... táto sa sa hodí ak niekto má veľké cukety, my sme mali až 30-cm dlhú, prajem pekný deň
Aj mne sa to zdalo čudné keďže som lazagnu dobre nepoznala ... ale pretože sme chceli zúžitkovať veľké cukiny, našli sme na internete stovky receptov ako cuketová lazagna (namiesto cestovín) a preferujú ju aj ľudia, ktorý uprednostňujú low-carb diétu - s nízkym obsahom uhľohydrátov, dokonca iné recepty ju nazývajú podobne podľa zeleniny ktorú používajú - špenátová lazagna, baklažánová lazagna, ...
sk.pinterest.com/explore/no-noodle-lasagna/...
www.williams-sonoma.com/recipe/no-noodle-zucchini-lasagna.html...
Jsi milá! A já proč se mi tuto noc tak hezky a dlouho spinkalo! Díky moc a držím pěsti, ať se ti ve všem daří!
Ďakujem Izabella :-)