Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 14. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
100 ml |
|
20 g |
|
2 ks |
|
50 g žltá |
|
10 g |
|
3 ks |
|
10 g čerstvá |
|
30 g údené |
|
500 g |
|
|
|
250 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ + voda) a necháme pôsobiť celú noc.
- 2
Na druhý deň bôčik naplníme žemľovou plnkou s údenými kuriatkami a vložíme do vákuových vreciek spolu s maslom a rozmarínom, uzavrieme a ponoríme do 70-stupňovej vody na 10 až 16 hodín.
- 3
Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto a potrieme okraje vyšľahaným žĺtkom. Urestujeme na oleji cibuľu, cesnak a nakoniec pridáme nasekanú kyslú kapustu, posypeme rascou a soľou. Kapustou naplníme lístkové cesto, zvinieme ho, potrieme žĺtkami a dáme piecť na 180 °C 20 minút.
- 4
Bravčový bôčik potrieme medom a restujeme na oleji dochrumkava. Do výpeku pridáme maslo, na ktorom speníme šalotku a trstinový cukor, ktorý necháme skaramelizovať, podlejeme čiernym pivom a necháme voľne tiahnuť do zhustnutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ako docielim aby mala voda stále 70 stupnov? recept by som rada vyskúšala len nejak nechápem tomu jednému kroku.
sú na to prístroje aj na domáce použitie, kde sa udržiava konštantná teplotu, akú nastavíš. Nie je to ale lacné, preto ho nemám ani ja:-) Viacerí používajú lacnejší spôsob bez prístroja, vakuovo zabalené potraviny varia na viac-menej kontrolovanej teplote (napr. @radox1 tu má recept a aj skúsenosti s tým), ja si plánujem takto upravené jedlo vychutnať v reštaurácii, existuje dokonca e-shop, ktorý posiela do domácností už vopred takto uvarené zabalené jedlo;-)