Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou

Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 14. júna 2016
Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
100 ml
20 g
2 ks
50 g žltá
10 g
3 ks
10 g čerstvá
30 g údené
500 g
250 g
200 ml
50 g
50 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ + voda) a necháme pôsobiť celú noc.

  2. 2

    Na druhý deň bôčik naplníme žemľovou plnkou s údenými kuriatkami a vložíme do vákuových vreciek spolu s maslom a rozmarínom, uzavrieme a ponoríme do 70-stupňovej vody na 10 až 16 hodín.

  3. 3

    Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto a potrieme okraje vyšľahaným žĺtkom. Urestujeme na oleji cibuľu, cesnak a nakoniec pridáme nasekanú kyslú kapustu, posypeme rascou a soľou. Kapustou naplníme lístkové cesto, zvinieme ho, potrieme žĺtkami a dáme piecť na 180 °C 20 minút.

  4. 4

    Bravčový bôčik potrieme medom a restujeme na oleji dochrumkava. Do výpeku pridáme maslo, na ktorom speníme šalotku a trstinový cukor, ktorý necháme skaramelizovať, podlejeme čiernym pivom a necháme voľne tiahnuť do zhustnutia.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
@Mel842 (21.6.2016 10:51)

sú na to prístroje aj na domáce použitie, kde sa udržiava konštantná teplotu, akú nastavíš. Nie je to ale lacné, preto ho nemám ani ja:-) Viacerí používajú lacnejší spôsob bez prístroja, vakuovo zabalené potraviny varia na viac-menej kontrolovanej teplote (napr. @radox1 tu má recept a aj skúsenosti s tým), ja si plánujem takto upravené jedlo vychutnať v reštaurácii, existuje dokonca e-shop, ktorý posiela do domácností už vopred takto uvarené zabalené jedlo;-)

Pridaj komentár k receptu: