Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou

Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 14. júna 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

600 g
100 ml
20 g
2 ks
50 g žltá
10 g
3 ks
10 g čerstvá
30 g údené
500 g
250 g
200 ml
50 g
50 g
30 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ + voda) a necháme pôsobiť celú noc.

  2. 2

    Na druhý deň bôčik naplníme žemľovou plnkou s údenými kuriatkami a vložíme do vákuových vreciek spolu s maslom a rozmarínom, uzavrieme a ponoríme do 70-stupňovej vody na 10 až 16 hodín.

  3. 3

    Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto a potrieme okraje vyšľahaným žĺtkom. Urestujeme na oleji cibuľu, cesnak a nakoniec pridáme nasekanú kyslú kapustu, posypeme rascou a soľou. Kapustou naplníme lístkové cesto, zvinieme ho, potrieme žĺtkami a dáme piecť na 180 °C 20 minút.

  4. 4

    Bravčový bôčik potrieme medom a restujeme na oleji dochrumkava. Do výpeku pridáme maslo, na ktorom speníme šalotku a trstinový cukor, ktorý necháme skaramelizovať, podlejeme čiernym pivom a necháme voľne tiahnuť do zhustnutia.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist