Kuskus s tuniakom a vajíčkom

Martin Synak
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 21. júla 2016
Kuskus s tuniakom a vajíčkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
150 ml
200 g
4 ks
20 g
20 g
20 ml
280 g




Postup

  1. 1

    Najlepšie uvaríme kuskus tak, že v pomere 1:1 ho prelejeme vriacim vývarom. Necháme odstáť, kým kuskus vsiakne všetku tekutinu.

  2. 2

    Šalotku očistíme a pozdĺžne nakrájame na tenké prúžky, potom podusíme na masle. Posolíme a okoreníme.

  3. 3

    Pridáme aj tymian, med a balzamikový ocot. Na kuskus poukladáme tuniaka, šalotku a uvarené vajíčko.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia