Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou

Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 1. septembra 2016
Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks
1 strúčik
2 ks
50 g
2 ks (2-dňové, staršie)
300 ml
200 ml
200 g
350 g
150 g
300 g
400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak, aby sme mali čistú stehennú kostičku. Mäso osolíme, okoreníme a necháme odležať. V mixéri vymixujeme pečivo, parmezán a cesnak tak, aby sme spravili hrubú strúhanku.

  2. 2

    Stehienka obalíme v múke, vo vajíčku, v pripravenej čerstvej strúhanke a vypražíme v oleji dozlatista. Prsia ochutíme a sprudka opečieme z každej strany a necháme odležať asi 30 minút v zohriatej demi glace omáčke pri teplote 70 °C.

  3. 3

    Šalotku očistíme, prerežeme pozdĺž a rozoberieme, vložíme do nádoby a zalejeme cviklovou šťavou, ktorú dochutíme a privedieme do varu, následne zalejeme cibuľky a necháme vychladnúť v náleve.

  4. 4

    Na masle speníme šalotku, pridáme zeler nakrájaný na kocky a zalejeme vývarom, varíme domäkka tak, aby sme zredukovali čo najviac vývaru. Keď je zeler uvarený, premixujeme ho na jemnú penu a dochutíme. Kukuricu použijeme na dozdobenie.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: