Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 1. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
2 ks |
|
50 g |
|
2 ks (2-dňové, staršie) |
|
300 ml |
|
200 ml |
|
200 g |
|
350 g |
|
150 g |
|
300 g |
|
400 ml |
|
|
Postup
-
1
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak, aby sme mali čistú stehennú kostičku. Mäso osolíme, okoreníme a necháme odležať. V mixéri vymixujeme pečivo, parmezán a cesnak tak, aby sme spravili hrubú strúhanku.
- 2
Stehienka obalíme v múke, vo vajíčku, v pripravenej čerstvej strúhanke a vypražíme v oleji dozlatista. Prsia ochutíme a sprudka opečieme z každej strany a necháme odležať asi 30 minút v zohriatej demi glace omáčke pri teplote 70 °C.
- 3
Šalotku očistíme, prerežeme pozdĺž a rozoberieme, vložíme do nádoby a zalejeme cviklovou šťavou, ktorú dochutíme a privedieme do varu, následne zalejeme cibuľky a necháme vychladnúť v náleve.
- 4
Na masle speníme šalotku, pridáme zeler nakrájaný na kocky a zalejeme vývarom, varíme domäkka tak, aby sme zredukovali čo najviac vývaru. Keď je zeler uvarený, premixujeme ho na jemnú penu a dochutíme. Kukuricu použijeme na dozdobenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu