Foto: tinca
Dávno som ho nerobila, dostala som krásny vykostený chudý bôčik, tak vrabec musel byť. Je to dobrota.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1100 g vykostený |
|
2 PL |
|
3 ks väčšia (alebo cibuľa) |
|
3-4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
Dusená kapusta: | |
800 g |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
100-150 ml |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Ja som použila bravčový bôčik, pretože som dostala krásny chudý a vykostený. Ale môžete použiť aj pliecko, alebo pol na pol. Mäso nakrájame na kocky cca 4x4 cm, ktoré na bravčovej masti orestujeme zo všetkých strán, vyberieme ho. Vo výpeku orestujeme šalotku a na plátky nakrájaný cesnak. Mäso až teraz posolíme, pridáme korenie, preložíme do pekáča, posypeme celou rascou a pridáme k nemu cibuľovo-cesnakový základ, trošku podlejeme. Pečieme v predhriatej rúre cca 60-80 minút, pri 180 °C. Pred dopečením zagrilujeme do chrumkava. Keďže som mala bôčika viac, tak som kúsok upiekla aj v celku.
-
2
Kým sa nám mäso pečie, pripravíme si prílohu dusenú kapustu. Ja ju vždy pokrájam na drobnejšie. Na oleji orestujeme šalotku, pridáme kapustu, trošku rasce, korenie a biele víno. Dusíme do mäkka. Nakoniec prichutíme trstinovým cukrom, podľa toho ako máte radi.
-
3
Podávame s varenou knedľou. Dobrú chuť!
Tak tak...
Tak to potom nie je moravský brabec ale pečený bôčik v celku.