Šošovicový aperitív s citrónovým konfitom
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 27. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
180 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
200 ml |
|
80 g |
|
150 ml |
|
10 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
(na ozdobu) |
|
80 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
150 ml |
|
10 g (na zahustenie) |
|
Postup
-
1
Červenú šošovicu nepreplachujeme. Na oleji urestujeme najemno nakrájanú šalotku. Pridáme šošovicu, krátko urestujeme, aby to chytilo peknú farbu, pridáme karí, kurkumu a ešte raz krátko restujeme – dávame pozor, aby šošovica nesčernela.
- 2
Šošovicu zalejeme bielym vínom a vodou a necháme variť 15 minút. Nakoniec pridáme mlieko a smotanu, necháme zovrieť a po zovretí rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou.
- 3
Citrónový konfit: Rúru predhrejeme na 180 °C. Citróny umyjeme a osušíme. Ošúpeme a povyberáme kôstky. Pracujeme len s dužinou, ktorú nakrájame na malé kúsky, zmiešame so šťavou, s vínom a kryštálovým cukrom. Pečieme asi dve hodiny pri 160 °C. Vyberieme a ak je konfit ešte riedky, zahustíme ho škrobom a zapečieme. Konfit podávame na úlomku lístkového cesta. Lístkové cesto rozvaľkáme na 2 mm hrubý plát, nožom vykrajujeme trojuholníky, ktoré preložíme na plech a upečieme doružova vo vyhriatej rúre pri 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu