Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 1. septembra 2016
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 1. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, že na masle speníme šalotku, pridáme nadrobno nakrájané sušené marhule, ružové korenie a soľ, podlejeme vínom a necháme zovrieť, prikryjeme a necháme marhule napučať.
- 2
Fialovú mrkvu speníme na masle s medom, podlejeme vodou a ochutíme soľou a škoricou. Keď je mrkva uvarená, rozmixujeme ju dohladka a dochutíme.
- 3
Čokoládová omáčka: Z cukru spravíme karamel, pridáme kečup, premiešame, zalejeme červeným vínom a vložíme feferónku. Všetko spolu na miernom ohni redukujeme až na požadovanú hustotu a pred koncom pridáme nalámanú čokoládu, spolu s čokoládou už nevaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň, podľa pravidiel slovenskej gramatiky sú správne prsičká, nie prsíčka.