Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou

Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 1. septembra 2016
Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
100 ml
50 g
2 PL
50 g
200 g
100 g
250 g
200 ml
100 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, že na masle speníme šalotku, pridáme nadrobno nakrájané sušené marhule, ružové korenie a soľ, podlejeme vínom a necháme zovrieť, prikryjeme a necháme marhule napučať.

  2. 2

    Fialovú mrkvu speníme na masle s medom, podlejeme vodou a ochutíme soľou a škoricou. Keď je mrkva uvarená, rozmixujeme ju dohladka a dochutíme.

  3. 3

    Čokoládová omáčka: Z cukru spravíme karamel, pridáme kečup, premiešame, zalejeme červeným vínom a vložíme feferónku. Všetko spolu na miernom ohni redukujeme až na požadovanú hustotu a pred koncom pridáme nalámanú čokoládu, spolu s čokoládou už nevaríme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bažantie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Mäso na leto

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kto to už len bude robiť, aj keď na obrázku to dobre vypadá......pri týchto receptoch ma odrádza už len pohľad na to množstvo surovín.
zaujímavé, ale nemá byť v názve "prsíčka" ? (a nie prsičká ?)