Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou

Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 1. septembra 2016
Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
100 ml
50 g
2 PL
50 g
200 g
100 g
250 g
200 ml
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, že na masle speníme šalotku, pridáme nadrobno nakrájané sušené marhule, ružové korenie a soľ, podlejeme vínom a necháme zovrieť, prikryjeme a necháme marhule napučať.

  2. 2

    Fialovú mrkvu speníme na masle s medom, podlejeme vodou a ochutíme soľou a škoricou. Keď je mrkva uvarená, rozmixujeme ju dohladka a dochutíme.

  3. 3

    Čokoládová omáčka: Z cukru spravíme karamel, pridáme kečup, premiešame, zalejeme červeným vínom a vložíme feferónku. Všetko spolu na miernom ohni redukujeme až na požadovanú hustotu a pred koncom pridáme nalámanú čokoládu, spolu s čokoládou už nevaríme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Kto to už len bude robiť, aj keď na obrázku to dobre vypadá......pri týchto receptoch ma odrádza už len pohľad na to množstvo surovín.
zinnajdha
zaujímavé, ale nemá byť v názve "prsíčka" ? (a nie prsičká ?)
redakcia
@Zinnajdha (3.9.2016 12:15)

Dobrý deň, podľa pravidiel slovenskej gramatiky sú správne prsičká, nie prsíčka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia