Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou

Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 1. septembra 2016
Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
100 ml
50 g
2 PL
50 g
200 g
100 g
250 g
200 ml
100 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, že na masle speníme šalotku, pridáme nadrobno nakrájané sušené marhule, ružové korenie a soľ, podlejeme vínom a necháme zovrieť, prikryjeme a necháme marhule napučať.

  2. 2

    Fialovú mrkvu speníme na masle s medom, podlejeme vodou a ochutíme soľou a škoricou. Keď je mrkva uvarená, rozmixujeme ju dohladka a dochutíme.

  3. 3

    Čokoládová omáčka: Z cukru spravíme karamel, pridáme kečup, premiešame, zalejeme červeným vínom a vložíme feferónku. Všetko spolu na miernom ohni redukujeme až na požadovanú hustotu a pred koncom pridáme nalámanú čokoládu, spolu s čokoládou už nevaríme.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Kto to už len bude robiť, aj keď na obrázku to dobre vypadá......pri týchto receptoch ma odrádza už len pohľad na to množstvo surovín.

Pridaj komentár k receptu: