Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou

Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 1. septembra 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bažantie prsičká s marhuľovou plnkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, že na masle speníme šalotku, pridáme nadrobno nakrájané sušené marhule, ružové korenie a soľ, podlejeme vínom a necháme zovrieť, prikryjeme a necháme marhule napučať.

  2. 2

    Fialovú mrkvu speníme na masle s medom, podlejeme vodou a ochutíme soľou a škoricou. Keď je mrkva uvarená, rozmixujeme ju dohladka a dochutíme.

  3. 3

    Čokoládová omáčka: Z cukru spravíme karamel, pridáme kečup, premiešame, zalejeme červeným vínom a vložíme feferónku. Všetko spolu na miernom ohni redukujeme až na požadovanú hustotu a pred koncom pridáme nalámanú čokoládu, spolu s čokoládou už nevaríme.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist