Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 31. augusta 2016
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 31. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (filety) |
|
10 g |
|
600 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
1 l |
|
Nálev na reďkovky (1 l): | |
1 PL |
|
1 ČL |
|
150 ml |
|
podľa chuti |
|
|
|
2 viazaničky |
|
Postup
-
1
Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme. Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie údenie. Údime za studena asi 25 minút. Maslo roztopíme na miernom ohni, pridáme bylinky a trochu vývaru, a keď všetko spolu zovrie, stiahneme z ohňa a do pripraveného masla poukladáme vyúdenú rybu, už ju však nevaríme.
- 2
Na masle speníme nadrobno pokrájanú šalotku, pridáme hrášok, zalejeme vývarom a necháme zavariť asi 5 minút. Hrášok potom rozmixujeme. Vzniknutú zmes dochutíme soľou, korením a citrónovým tymianom.
- 3
Z vody, cukru, soli, korenia a octu pripravíme sladkokyslý nálev, ktorým zalejeme očistené a na mesiačiky rozkrájané reďkovky. Všetko spolu vložíme do fliaš a sterilizujeme 45 – 60 minút pri teplote 95 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu