Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi fotorecept
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 3. júna 2016

Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez kože vložíme do nádoby a precízne doň zamasírujeme kôprovú marinádu, nádobu uzavrieme a vložíme na 12 hodín do chladničky.
-
2
Chvíľu pred ukončením marinovania avokádo odkôstkujeme, zbavíme šupky, rozštvrtíme a nakrájame pozdĺžne na čo najtenšie plátky, jednu štvrtinu odložíme. Plátky avokáda poukladáme na potravinovú fóliu vedľa seba tak, aby sa prekrývali.
-
3
Bryndzu, rozsekané kapary, nadrobno pokrájanú šalotku, creme fraiche a nadrobno pokrájanú zvyšnú štvrtinu avokáda zmiešame dôkladne dokopy, dochutíme soľou a korením. Na pripravené avokádo položíme bryndzový tartar a opatrne pomocou potravinovej fólie zrolujeme.
-
4
Celozrnný chlieb narežeme natenko, pokvapkáme olivovým olejom a sprudka opečieme. Po ukončení marinovania lososa poriadne opláchneme, nakrájame natenko a podávame s bryndzovo–avokádovým tartarom a celozrnnými hriankami crostini.
Diskusia k receptu