Tagliatelle s lososom a karamelizovanou mrkvou
Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 31. augusta 2016
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 31. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Lososa nakrájame na malé kocky, zeleninu nakrájame na julien rezance a šalotku na mesiačiky. Na rozohriatej panvici speníme šalotku s maslom a pridáme zeleninu.
- 2
Všetko spolu restujeme na miernom ohni, kým nezačne zelenina karamelizovať, potom pridáme olivy, všetko spolu podlejeme smotanou a pridáme syr, premiešame, odstavíme zo zdroja tepla. Dochutíme bylinkami, korením, soľou a citrónovou šťavou.
- 3
Tagliatelle uvaríme podľa návodu, po uvarení cestoviny neoplachujeme a vložíme do nádoby, pridáme omáčku a spolu zľahka premiešame. Lososa len sprudka opečieme na masle a poukladáme na dokončené cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu