Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 21. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na uvarenie sláviek: | |
1,5 kg |
|
3 ks |
|
4 strúčiky |
|
3 PL |
|
250 ml |
|
čerstvý |
|
2 PL |
|
Na plnku: | |
4 ks |
|
5 strúčikov |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
Na vínovú omáčka: | |
4 ks |
|
2 ks |
|
|
|
150 ml |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
1 bal |
|
|
Postup
-
1
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na olivovom oleji. Pridáme slávky, tymian a pretlak, zalejeme vínom. Slávky varíme 5 minút. Scedíme a 150 ml vývaru odložíme. Zatvorené slávky vyhodíme a ostatné vylúpeme.
- 2
Plnka: Šalotku a cesnak očistíme a nakrájame na malé kocky. Paradajky sparíme a odstránime šupku. Papriku ošúpeme škrabkou na zemiaky, čili zbavíme jadier a všetko nakrájame nadrobno. Šalotku a cesnak urestujeme na oleji, pridáme mäso zo sláviek, povaríme, pridáme paradajky, čili a papriku, povaríme a odstavíme.
- 3
Vínová omáčka: Nakrájanú šalotku a cesnak urestujeme na olivovom oleji, pridáme víno, odložený vývar z mušlí a zredukujeme na polovicu. Do omáčky pridáme smotanu a ešte zredukujeme. Potom scedíme, osolíme, okoreníme a dáme do formy na pečenie.
- 4
Mušľové cestoviny uvaríme v slanej vode. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Mušľové cestoviny naplníme pripravenou plnkou, vložíme do formy, posypeme parmezánom a krátko pečieme, kým sa parmezán neroztopí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
veľmi pekný recept, posielam zaslúžených 5*!