Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 21. septembra 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Plnené „mušle“ vo vínovej omáčkeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

Na uvarenie sláviek:
1,5 kg
3 ks
4 strúčiky
3 PL
250 ml
 čerstvý
2 PL
Na plnku:
4 ks
5 strúčikov
2 ks
1 ks
1 ks
Na vínovú omáčka:
4 ks
2 ks
150 ml
150 ml
Okrem toho:
1 bal
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na olivovom oleji. Pridáme slávky, tymian a pretlak, zalejeme vínom. Slávky varíme 5 minút. Scedíme a 150 ml vývaru odložíme. Zatvorené slávky vyhodíme a ostatné vylúpeme.

  2. 2

    Plnka: Šalotku a cesnak očistíme a nakrájame na malé kocky. Paradajky sparíme a odstránime šupku. Papriku ošúpeme škrabkou na zemiaky, čili zbavíme jadier a všetko nakrájame nadrobno. Šalotku a cesnak urestujeme na oleji, pridáme mäso zo sláviek, povaríme, pridáme paradajky, čili a papriku, povaríme a odstavíme.

  3. 3

    Vínová omáčka: Nakrájanú šalotku a cesnak urestujeme na olivovom oleji, pridáme víno, odložený vývar z mušlí a zredukujeme na polovicu. Do omáčky pridáme smotanu a ešte zredukujeme. Potom scedíme, osolíme, okoreníme a dáme do formy na pečenie.

  4. 4

    Mušľové cestoviny uvaríme v slanej vode. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Mušľové cestoviny naplníme pripravenou plnkou, vložíme do formy, posypeme parmezánom a krátko pečieme, kým sa parmezán neroztopí.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist