Panenka v orechovo-syrovej kruste na omáčke z kuriatok fotorecept
Foto: tinca
Panenka je skvelé mäsko na minútky, ale aj rôzne chutné úpravy. Ja som dnes uvarila podľa tohoto receptu a obed bol výborný.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
8OO g |
|
|
|
|
|
|
|
Krusta: | |
100 g (Volovec alebo aj iný) |
|
1 PL sekané |
|
2 PL mleté |
|
1 PL |
|
1,5 PL |
|
|
|
1 KL |
|
čerstvá |
|
podľa chuti |
|
Omáčka z kuriatok: | |
150 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 KL |
|
|
|
175 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Panenku ak je potrebné si odblaníme, tenké konce odrežeme a odložíme na iné použitie. Na horúcom oleji ju na panvici opečieme zo všetkých strán. Necháme trošku vychladnúť.
-
2
Na jemnom strúhadle postrúhame syr a z uvedených surovín si pripravíme krustu, ktorú vymiešame najprv lyžicou a potom rukou. Sformujeme do valčeka a dáme na chvíľu stuhnúť. Nebojte sa, dobre sa s ňou pracuje.
-
3
Potom ju v potravinárskej fólii jemne rozvaľkáme dl. a š. približne na veľkosť panenky.
-
4
Panenku z oboch strán posolíme a okoreníme. Krustu opatrne preložíme na vrch panenky, pritlačíme a ak treba doformujeme. Polejeme s výpekom, ktorý nám zostal.
-
5
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C cca 20 minút.
-
6
Kým sa nám pečie panenka pripravíme si omáčku. Na oleji orestujeme cibuľu, hríby, pridáme cesnak a koreniny. Kuriatka sú mäkké za 15 min. Zalejeme šľahačkovou smotanou prevaríme. Nakoniec dochutíme troškou cukru a citrónovou šťavou.
-
7
Ja som k tomu podávala varené zemiaky,ale hodí sa aj zemiakové pyré. Dobrú chuť!
všetko mám doma, už len zohnať kuriatka a vyskúšam :-)
5* a ukladán do kk.