Foto: mandarin999
Je to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no predsa je vychutené bylinkami a zeleninkou, ktorá tomu dodáva Zobraziť celý popisJe to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no predsa je vychutené bylinkami a zeleninkou, ktorá tomu dodáva iný nádych - invenčnejší, zaujímavejší a zároveň lahodný. Navyše príprava tohto jedla nie je vôbec náročná, či už čo sa týka času či práce.
Postup
-
1
Nakrájame si šalotku a fenikel na menšie kúsky. V širšom hrnci ich opražíme na olivovom oleji, k nim pridáme tarhoňu, ktorú opečieme podľa toho, akú ju chceme mať. Podlejeme vývarom, osolíme a dusíme cca 20 minút.
- 2
Pripravíme si mäsko. Umyjeme ho, osušíme, nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou červenou paprikou, ochutíme na drobno nakrájanou bazalkou a opečieme na panvičke dokiaľ sa nám mäsko nespraví.
- 3
Mrkvičku si nakrájam na kocky a spolu s hráškom ju uvarím do mäkka.
- 4
Cesnak a huby si očistíme a nakrájame (cesnak nadrobno) . Na panvičku dáme kúsok masla, jemne opražíme cesnak, pridáme huby. Opečieme ich z každej strany, podlejem trochou vody, pridám rozmarín, tymián a krátko podusím. Nakoniec pridám maslo a nechám vyredukovať. Poznámka: Rada robím jednotlivé suroviny separátne, lepšie tak dosiahnem tepelnú úpravu akú chcem, nemám jedno prevarené, druhé neuvarené a pri takomto spôsobe vyniknú lepšie chute daného jedla. Samozrejme pokiaľ ste zvyknutí inak, robte ako je zvykom :)
- 5
Hotovú tarhoňu dáme ešte na sporák, plameň stiahneme a pridáme do neho mäsko, zeleninku i huby aj so šťavou. Ak by bola tarhoňa málo šťavnatá, pridáme ešte vývar. Taktiež pridáme maslo na zjemnenie a zlepšenie konzistencie. Ochutnáme, dochutíme soľou, korením, červenou paprikou, čerstvou bazalkou a nakoniec vmiešame do tarhone čerstvú rukolu a strúhanú mozarellu.
- 6
Naservírované jedlo pokvapkáme šťavou z limetky. (Nemusíme)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
áno samozrejme, každý sme zvyknutí inak a ono všetko má svoje výhody a nevýhody :) kedysi som to i ja zvykla robiť spolu, teraz mám zasa také troška iné obdobie. Ale zas záleží aj od jedla, každopádne ďakujem za vyjadrenie sa i pochvalu :)
Ano, plně souhlasím, též mám různá období. Se vším se dá pracovat a nebo nechat v původní verzi. Recept je fajn, ukládám a chválím @Mandarin999 . Jsi šikulka!!