Pochúťka z tarhone

mandarin999 - fotkamandarin999, 25. apríla 2016

Je to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no predsa je vychutené bylinkami a zeleninkou, ktorá tomu dodáva Zobraziť celý popisJe to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no predsa je vychutené bylinkami a zeleninkou, ktorá tomu dodáva iný nádych - invenčnejší, zaujímavejší a zároveň lahodný. Navyše príprava tohto jedla nie je vôbec náročná, či už čo sa týka času či práce.

Suroviny

500 g
1 ks
2 strúčiky
300 g
1 menší ks
2 ks
podľa potreby
3 hrnček
100 g
300 g




Postup

  1. 1

    Nakrájame si šalotku a fenikel na menšie kúsky. V širšom hrnci ich opražíme na olivovom oleji, k nim pridáme tarhoňu, ktorú opečieme podľa toho, akú ju chceme mať. Podlejeme vývarom, osolíme a dusíme cca 20 minút.

  2. 2

    Pripravíme si mäsko. Umyjeme ho, osušíme, nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou červenou paprikou, ochutíme na drobno nakrájanou bazalkou a opečieme na panvičke dokiaľ sa nám mäsko nespraví.

  3. 3

    Mrkvičku si nakrájam na kocky a spolu s hráškom ju uvarím do mäkka.

  4. 4

    Cesnak a huby si očistíme a nakrájame (cesnak nadrobno) . Na panvičku dáme kúsok masla, jemne opražíme cesnak, pridáme huby. Opečieme ich z každej strany, podlejem trochou vody, pridám rozmarín, tymián a krátko podusím. Nakoniec pridám maslo a nechám vyredukovať. Poznámka: Rada robím jednotlivé suroviny separátne, lepšie tak dosiahnem tepelnú úpravu akú chcem, nemám jedno prevarené, druhé neuvarené a pri takomto spôsobe vyniknú lepšie chute daného jedla. Samozrejme pokiaľ ste zvyknutí inak, robte ako je zvykom :)

  5. 5

    Hotovú tarhoňu dáme ešte na sporák, plameň stiahneme a pridáme do neho mäsko, zeleninku i huby aj so šťavou. Ak by bola tarhoňa málo šťavnatá, pridáme ešte vývar. Taktiež pridáme maslo na zjemnenie a zlepšenie konzistencie. Ochutnáme, dochutíme soľou, korením, červenou paprikou, čerstvou bazalkou a nakoniec vmiešame do tarhone čerstvú rukolu a strúhanú mozarellu.

  6. 6

    Naservírované jedlo pokvapkáme šťavou z limetky. (Nemusíme)

Diskusia k receptu

kukulienka71
Dobré jedlo, výborne ochutené a pekne predložené. Nevýhodu separátnej prípravy vidím v tom, že sa ti chute tak neprepoja a spotrebuješ veľa riadu. Navyše, na panvici ti ostane skvelý výpek, či šťavička, ktoré odtiaľ nikdy dokonale nedostaneš. Na panvicu môžeš dávať spolu v poradí, aký dlhý čas asi potrebujú k príprave. Ale to je len môj názor, určite ti vyhovuje ten tvoj, tak pekne tvor, máš krásne recepty:-)
mandarin999
@Kukulienka71 (26.4.2016 09:49)
áno samozrejme, každý sme zvyknutí inak a ono všetko má svoje výhody a nevýhody :) kedysi som to i ja zvykla robiť spolu, teraz mám zasa také troška iné obdobie. Ale zas záleží aj od jedla, každopádne ďakujem za vyjadrenie sa i pochvalu :)

haji
@Mandarin999 (26.4.2016 10:35)
Ano, plně souhlasím, též mám různá období. Se vším se dá pracovat a nebo nechat v původní verzi. Recept je fajn, ukládám a chválím @Mandarin999 . Jsi šikulka!!
luclup
P E R F E K T N Y recept ! vsetko v nom mam rada a za cerstve bylinky mas u mna velke plus (: Mnamka prevelika, ukladam a urcite vyskusam (:
venusa
My toto voláme tarhonto. Chute sa dobre pospájanú, ak je vsetko v jednom hrnci a postupne vsetko pridávať a nakoniec tie jemnejšie druhy zeleniny. Pripájam sa k názoru kukulienky-:)
drajan
Robievam, plus- mínus veľmi podobne, no s jednoduchším postupom a často aj bez mäsa, prípadne s údeným tofu. Niekedy primiešam aj zemiaky, na spôsob granadíru... chutí to vždy... k tomu misa čerstvého šalátu a mňamka je na svete.
miskamm
vyzera velmi lakavo, len tu musim zohnat tarhonu a hned robim :-) Dakujem za inspiraciu :-) *****
pivonka
Už na pohľad sa mi tento recept zapáčil a po prečítaní zloženia ešte viac. Putuje do kk, ibaže prípravu nebudem separovať, už by nebola taká jednoduchá, ako uvádzaš. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia