Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 21. septembra 2016
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (cestoviny)
1 ks
1 strúčik
3 ks
20 ml
50 g
100 ml
 čerstvá
Na varenie jazyka:
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, vložíme teľací jazyk a varíme asi 1,5 hodiny. Mierne ochladíme a z mäsa za tepla stiahneme kožu. Vývar scedíme a odložíme asi 100 ml.

  2. 2

    Šalotku nakrájame na kúsky spolu s cesnakom a urestujeme na olivovom oleji. Teľací jazyk nakrájame na pásiky a pridáme na panvicu, krátko podusíme, pridáme víno, odložený vývar, povaríme a zahustíme studeným maslom.

  3. 3

    Medzitým uvaríme linguine, premiešame s pripravenou zmesou, parmezánom a so šalviou. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia