Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 21. septembra 2016
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 21. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (cestoviny) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
3 ks |
|
20 ml |
|
50 g |
|
100 ml |
|
čerstvá |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na varenie jazyka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, vložíme teľací jazyk a varíme asi 1,5 hodiny. Mierne ochladíme a z mäsa za tepla stiahneme kožu. Vývar scedíme a odložíme asi 100 ml.
- 2
Šalotku nakrájame na kúsky spolu s cesnakom a urestujeme na olivovom oleji. Teľací jazyk nakrájame na pásiky a pridáme na panvicu, krátko podusíme, pridáme víno, odložený vývar, povaríme a zahustíme studeným maslom.
- 3
Medzitým uvaríme linguine, premiešame s pripravenou zmesou, parmezánom a so šalviou. Dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu