Mediteránny šalát s hovädzou špičkou
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 21. júla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán, cuketu, paradajku, papriku, šalotku, fenikel umyjeme a pokrájame na kolieska. Cesnak posekáme a všetko nasucho opekáme. Potom pridáme rukolu so zázvorom a s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.
- 2
Hovädziu špičku (tabuľovú časť stehna) očistíme, posolíme, okoreníme a pridáme olej. Mäso zavákuujeme vo vákuovačke a varíme vo vrecku vo vode – sous vide, pri teplote 58,6 °C približne 30 minút. Ak by sme pripravovali celý kus (1,5 kg), tak varíme asi 1,5 – 2 hodiny. Ak doma nemáme vákuovačku, mäso môžeme pripraviť aj ako roastbeef, čiže prudko opečieme z každej strany tak, aby zostalo v strede ružové.
- 3
Zeleninový šalát podávame s mäsom nakrájaným na tenké plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a navrch môžeme pridať bylinky – rozmarín, bazalku, tymian.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu