Hubová nátierka s rokfortom

Jindřich Kovář
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 7. septembra 2016
Hubová nátierka s rokfortom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g čerstvé
200 g
8 ks malé
2 ks
100 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Huby očistíme, nakrájame a podusíme vo vlastnej šťave domäkka. Vychladnuté ich pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo najemno nasekáme.

  2. 2

    Zmäknuté maslo vymiešame s nastrúhaným rokfortom, pridáme nasekanú šalotku, nastrúhané uhorky a nakoniec pridáme huby s horčicou. Dáme vychladiť. Podávame na hrianke

Diskusia k receptu

dvorka
Fotka síce nie je zhodná s receptom, ale ten je naopak zaujímavý. A keďže mám huby, tak urobím.
mata3636
@Ziegelfeld1968 (9.9.2016 12:36)

ani ja by som nepovedala, že na tej hrianke je nátierka z receptu. z húb by bola tmavšia, zrnitejšia a nie taká hladká biela, si myslím
tatranka
Prečo mám aj ja ten pocit,že je to len maslo s rokfordom? Že tam nie sú žiadne huby?
Tiež sa mi recept páči mám všetky ingrediencie po ruke.No fotka ma vo výsledku neuspokojila.
Skúsim tento recept urobiť s hlivou.
Ak sa k tomu odhodlám-uvažujem,pridám fotografiu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia