Pirohy plnené dubákovým ragú fotorecept

Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 20. mája 2016
Pirohy plnené dubákovým ragú (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
3 ks
10 g
100 ml
 podľa potreby
Plnka:
300 g (alebo iné hríby)
60 g
20 g
100 ml
10 g
1 ks
20 ml
5 g
10 g
Bryndzová omáčka:
250 g
200 ml
5 g
Bryndzová pena:
50 g
100 ml
10 g
Na ozdobu:
2 ks
10 g




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, šalotku, cesnak, tymian a urestujeme, pridáme hríby, podlejeme vínom a dusíme domäkka. Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na 2 – 3 mm a formičkou vykrojíme pirohy.

  3. 3

    Pirohy plníme hríbovým ragú. Hotové pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch a po 2 minútach sú uvarené.

  4. 4

    Bryndzovú omáčku zohrejeme a v nej pirohy ešte prehodíme. Dozdobíme bryndzovou penou, opečenou cibuľou a mladými bylinkami.Bryndzová omáčka pozostáva z bryndze, zo smotany a soli. Všetko spolu povaríme a vymixujeme do hladkej konzistencie. Z bryndze, vody, zo soli a sójového lecitínu pomocou ponorného mixéra vyšľaháme penu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia