Pirohy plnené dubákovým ragú fotorecept
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 20. mája 2016

Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 3 ks |
|
| 10 g |
|
| 100 ml |
|
| podľa potreby |
|
| Plnka: | |
| 300 g (alebo iné hríby) |
|
| 60 g |
|
| 20 g |
|
| 100 ml |
|
| 10 g |
|
| 1 ks |
|
| 20 ml |
|
| 5 g |
|
| 10 g |
|
| Bryndzová omáčka: | |
| 250 g |
|
| 200 ml |
|
| 5 g |
|
| Bryndzová pena: | |
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
| 10 g |
|
| Na ozdobu: | |
| 2 ks |
|
| 10 g |
|
Postup
-
1
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, šalotku, cesnak, tymian a urestujeme, pridáme hríby, podlejeme vínom a dusíme domäkka. Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.
- 2
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na 2 – 3 mm a formičkou vykrojíme pirohy.
- 3
Pirohy plníme hríbovým ragú. Hotové pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch a po 2 minútach sú uvarené.
- 4
Bryndzovú omáčku zohrejeme a v nej pirohy ešte prehodíme. Dozdobíme bryndzovou penou, opečenou cibuľou a mladými bylinkami.Bryndzová omáčka pozostáva z bryndze, zo smotany a soli. Všetko spolu povaríme a vymixujeme do hladkej konzistencie. Z bryndze, vody, zo soli a sójového lecitínu pomocou ponorného mixéra vyšľaháme penu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu