Foto: mandarin999
Ak máte v obľube soté, mäsko so šťavou, tak toto je pre vás typ na rýchle a chutné jedlo. Príležitosť vyskúšať niečo iné, nové Zobraziť celý popisAk máte v obľube soté, mäsko so šťavou, tak toto je pre vás typ na rýchle a chutné jedlo. Príležitosť vyskúšať niečo iné, nové prepojenie chutí, kombinovanie ingrediencií, ktoré spolu naozaj hrajú a vniesť trocha invencie aj do klasických, jednoduchých a rýchlych jedál. Ja rada v jedle experimentujem, skúšam nové veci a myslím si, že pre tento krát sa to vydarilo.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a premiešame. Pridáme na malé kocky nakrájaný cesnak, sójovú omáčku a poriadne premiešame.
- 2
Šalotku si nakrájame na malé kúsky, opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme mäsko, opečieme z každej strany, podlejeme vývarom - množstvo podľa potreby. Dusíme.
- 3
Cuketu si umyjeme a nakrájame na malé kocky. To isté spravíme zo stonkovým zelerom. Pridáme ich k mäsku cca 5 minút pred dovarením. Nemám rada keď je zelenina prehnane prevarená, no každý si pripravuje podľa toho, aké má rád.
- 4
Zmäknuté maslo zmiešam s trochou múky. Múky používam naozaj málo, niekedy vôbec. Pridám k soté a miešam. Pridám sweet chilli omáčku, zázvor, nechám všetko pekne prevariť, šťavu trocha vyredukovať. Nakoniec pridám kešu, ktoré predtým jemne opražím. Podávame s ryžou basmati a posypeme čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu