Bohatá žemľa s grilovanou hlivou

Jindřich Kovář
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 5. septembra 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bohatá žemľa s grilovanou hlivou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
600 g
4 ks
 (alebo žerucha)
250 g
200 g
2 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hlivu rozoberieme na jednotlivé ušká (vyberáme veľké ušká) a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Hlivu grilujeme z každej strany si 5 minút.

  2. 2

    Na kúsok alobalu umiestnime pokrájanú paradajku, syr a šalotku. Vytvoríme mešec, ktorý dáme na gril. Keď sa začne hliva dopekať, na gril položíme prekrojené žemle reznou stranou nadol.

  3. 3

    Pokrm vrstvíme v poradí: spodný diel žemle potretý majonézou – šalát – grilovaná hliva – paradajky – syr – šalotka – žerucha – vrchný diel žemle potretý majonézou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist