Bohatá žemľa s grilovanou hlivou
Jindřich Kovář
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 5. septembra 2016
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 5. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlivu rozoberieme na jednotlivé ušká (vyberáme veľké ušká) a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Hlivu grilujeme z každej strany si 5 minút.
- 2
Na kúsok alobalu umiestnime pokrájanú paradajku, syr a šalotku. Vytvoríme mešec, ktorý dáme na gril. Keď sa začne hliva dopekať, na gril položíme prekrojené žemle reznou stranou nadol.
- 3
Pokrm vrstvíme v poradí: spodný diel žemle potretý majonézou – šalát – grilovaná hliva – paradajky – syr – šalotka – žerucha – vrchný diel žemle potretý majonézou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu