Bohatá žemľa s grilovanou hlivou

Jindřich Kovář
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 5. septembra 2016
Bohatá žemľa s grilovanou hlivou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
600 g
4 ks
 (alebo žerucha)
250 g
200 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlivu rozoberieme na jednotlivé ušká (vyberáme veľké ušká) a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Hlivu grilujeme z každej strany si 5 minút.

  2. 2

    Na kúsok alobalu umiestnime pokrájanú paradajku, syr a šalotku. Vytvoríme mešec, ktorý dáme na gril. Keď sa začne hliva dopekať, na gril položíme prekrojené žemle reznou stranou nadol.

  3. 3

    Pokrm vrstvíme v poradí: spodný diel žemle potretý majonézou – šalát – grilovaná hliva – paradajky – syr – šalotka – žerucha – vrchný diel žemle potretý majonézou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár