Recepty, kde je šalotka
Ostriež na kamute s kešu orieškami
Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...
Bôčik na zelenine a jablkách
Jablková
štrúdľa nám
napadne ako prvá.
Ale napokon nám
nestačia prsty rúk.
Kráľ ovocia totiž
pasuje do dezertov,
ale aj do...
Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...
Žemľová knedlička so šošovicovo-tymianovou omáčkou a konfitované kačacie stehienko
Recept od Andreja Saturiho
Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...
Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...
Moravský vrabec
Dávno som ho nerobila, dostala som krásny vykostený chudý bôčik, tak vrabec musel byť...
Polievka z pečenej tekvice Hokkaido
Tento druh tekvice je môj obľúbený na rôzne spôsoby. Robím ju aj ako prílohu, alebo...
Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme
dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou
plnkou. Plnku spravíme tak, ...
Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou
a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...
Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme.
Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie
údenie...
Lososová štrúdľa so špenátom
Nemusí byť vždy len štrúdľa na sladko. Ponúkam vám recept na chutnú štrúdľu na slano.
Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...
Kuracie stehná so sušenými paradajkami a novými zemiakmi
Skvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú...
Sih na šošovici a lesnom ovocí
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...
Panenka v orechovo-syrovej kruste na omáčke z kuriatok
Panenka je skvelé mäsko na minútky, ale aj rôzne chutné úpravy. Ja som dnes uvarila...
Nakladané uhorky v korenenom sladko-kyslom náleve
Zlákali ma pekné uhorky na trhu, tak som zavarila podľa môjho osvedčeného receptu.
Dolné kuracie stehná s karfiolovým pyré
Dnes Vám rada predstavím môj rýchly a vynikajúci recept na skvelý obed. Spája sa v ňom...
Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...
Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...
Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi
Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez...
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
Pečeňové halušky
V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) ...
Risotto s červenou repou a kuracími lízatkami
Tento recept som objavila na webe a s veľkou radosťou som ho aj vyskúšala, jednak...
Ostriež na kamute s kešu orieškami
Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...
Bôčik na zelenine a jablkách
Jablková štrúdľa nám napadne ako prvá. Ale napokon nám nestačia prsty rúk. Kráľ ovocia totiž pasuje do dezertov, ale aj do...
Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...
Žemľová knedlička so šošovicovo-tymianovou omáčkou a konfitované kačacie stehienko
Recept od Andreja Saturiho
Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...
Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...
Moravský vrabec
Dávno som ho nerobila, dostala som krásny vykostený chudý bôčik, tak vrabec musel byť...
Polievka z pečenej tekvice Hokkaido
Tento druh tekvice je môj obľúbený na rôzne spôsoby. Robím ju aj ako prílohu, alebo...
Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, ...
Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...
Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme. Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie údenie...
Lososová štrúdľa so špenátom
Nemusí byť vždy len štrúdľa na sladko. Ponúkam vám recept na chutnú štrúdľu na slano.
Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...
Kuracie stehná so sušenými paradajkami a novými zemiakmi
Skvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú...
Sih na šošovici a lesnom ovocí
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...
Panenka v orechovo-syrovej kruste na omáčke z kuriatok
Panenka je skvelé mäsko na minútky, ale aj rôzne chutné úpravy. Ja som dnes uvarila...
Nakladané uhorky v korenenom sladko-kyslom náleve
Zlákali ma pekné uhorky na trhu, tak som zavarila podľa môjho osvedčeného receptu.
Dolné kuracie stehná s karfiolovým pyré
Dnes Vám rada predstavím môj rýchly a vynikajúci recept na skvelý obed. Spája sa v ňom...
Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...
Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...
Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi
Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez...
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
Pečeňové halušky
V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) ...
Risotto s červenou repou a kuracími lízatkami
Tento recept som objavila na webe a s veľkou radosťou som ho aj vyskúšala, jednak...