Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža

olinecka - fotkaolinecka, 19. februára 2017
Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža
Foto: olinecka

Tento recept som urobila podľa seba a je naozaj rýchly a výborný. Aj pre začiatočníkov!!!!

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g (7-8 plátkov)
podľa potreby
2 stredné ks
1 ks
4-5 PL
1,5 dcl na podliatie
1,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme očistíme a nakrájame na plátky z oboch strán naklepeme. Osolíme a okoreníme. Olej rozpálime a mäso z oboch strán krátko orestujeme, vyberieme na tanier. Šalotku pokrájanú nadrobno dáme do výpeku a vložíme mäso.

    Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža - obrázok 1
  2. 2

    Pór očistíme a nakrájame na kolieska, bielu časť pridáme k mäsu a dusíme pod pokrievkou. Podlejeme vývarom a dusíme asi 40 minút potom podlejeme vínom .Nakoniec pridáme brusnice a necháme krátko prejsť varom.

  3. 3

    Hotové mäso podávame s karí ryžou alebo podľa seba.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Olinecka (20.2.2017 06:44)

Olinečka, takto primitívne sa vyhražat je fakt pod úroven. Nevidím nič zlé na tom, ked Ta niekto opraví, že červená cibula nie je šalotka. Neviem, prečo ,,staršie,, kuchárky majú takéto maniere. Ved sa predsa možeš naučit aj od mladších vela. Konštruktívna kritika sa tu nenosí, čo je na škodu. Všetci len chválite do nebies ... Aj s tým vínom ma pravdu. Treba ho dat nie ku koncu varenia, ale na začiatku. V tomto prípade je kritika opodstatnená.